Locuri incredibile: Muntele Roraima din America de Sud

Locuri incredibile: Muntele Roraima din America de Sud
 
 
 

La prima vedere ai putea spune cu uşurinţă că Muntele Roraima nu are nimic spectaculos, nimic incredibil... dar nu este aşa. Cunoscut întregii lumi prin imagini ca cea de mai sus, în care platoul montan nivelat străpunge norii, te duce cu gândul la un loc pustiu, greu accesibil şi de admirat de la o distanţă respectabilă, suficientă pentru a nu trebui să urci acolo şi să te uiţi în jos.

Şi cu toate astea...

Incredibilul Munte Roraima

Muntele Roraima

Sursa foto

Cel mai înalt masiv al lanţului Pakaraima, al platoului Tepui din America de Sud, Muntele Roraima este învăluit de mistere şi de comori ale naturii. Este una dintre cele mai vechi formaţiuni geologice de pe Pământ, cu o vârstă estimată la 2 miliarde de ani. Platoul superior drept este cel care include o floră şi o faună unice în lume, ce beneficiază de pe urma faptului că aici plouă aproape în fiecare zi.

Vacanță de lux în Bodrum

Vacanță de lux în Bodrum

7 nopți cazare, all inclusive, zbor din București
de la 440 Eur
vezi detalii »

Norii sunt întotdeauna prezenţi lângă marginile platoului superior, condiţiile meteo sunt întotdeauna aceleaşi, iar suprafaţa văzută ca plană de sus dezvăluie celor ce ajung pe Muntele Roraima piscine naturale cu ape limpezi şi formaţiuni stâncoase în cele mai bizare forme, dar şi peşteri numeroase, recent descoperite.

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »

Câteva informaţii despre Muntele Roraima

Muntele Roraima

Sursa foto

Cu o înălţime de 2 810 m, Muntele Roraima a fost escaladat pentru prima dată în anul 1884, de către Harry Inniss Perkins şi Everard F. im Thurn. Acesta se află la graniţa dintre Venezuela, Brazilia şi Guyana.

Cei ce doresc să exploreze platoul celebru nu au foarte multe variante. Din satul Paraitepui începe aventura. Tot aici se găsesc şi ghizii locali, care pot ajuta turiştii să se orienteze pe munte pentru a se întoarce în siguranţă. Din sat până la baza muntelui, drumul durează două zile. Urcarea pe scara naturală La Rampa mai durează încă o zi, aşa că majoritatea curajoşilor rămân peste noapte la înălţime.

Ai avea curajul să explorezi Muntele Roraima?

   

Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.