Locuri incredibile: Muntele Roraima din America de Sud

Locuri incredibile: Muntele Roraima din America de Sud
 
 

La prima vedere ai putea spune cu uşurinţă că Muntele Roraima nu are nimic spectaculos, nimic incredibil... dar nu este aşa. Cunoscut întregii lumi prin imagini ca cea de mai sus, în care platoul montan nivelat străpunge norii, te duce cu gândul la un loc pustiu, greu accesibil şi de admirat de la o distanţă respectabilă, suficientă pentru a nu trebui să urci acolo şi să te uiţi în jos.

Şi cu toate astea...

Incredibilul Munte Roraima

Muntele Roraima

Sursa foto

Cel mai înalt masiv al lanţului Pakaraima, al platoului Tepui din America de Sud, Muntele Roraima este învăluit de mistere şi de comori ale naturii. Este una dintre cele mai vechi formaţiuni geologice de pe Pământ, cu o vârstă estimată la 2 miliarde de ani. Platoul superior drept este cel care include o floră şi o faună unice în lume, ce beneficiază de pe urma faptului că aici plouă aproape în fiecare zi.

Norii sunt întotdeauna prezenţi lângă marginile platoului superior, condiţiile meteo sunt întotdeauna aceleaşi, iar suprafaţa văzută ca plană de sus dezvăluie celor ce ajung pe Muntele Roraima piscine naturale cu ape limpezi şi formaţiuni stâncoase în cele mai bizare forme, dar şi peşteri numeroase, recent descoperite.

Câteva informaţii despre Muntele Roraima

Muntele Roraima

Sursa foto

Cu o înălţime de 2 810 m, Muntele Roraima a fost escaladat pentru prima dată în anul 1884, de către Harry Inniss Perkins şi Everard F. im Thurn. Acesta se află la graniţa dintre Venezuela, Brazilia şi Guyana.

Cei ce doresc să exploreze platoul celebru nu au foarte multe variante. Din satul Paraitepui începe aventura. Tot aici se găsesc şi ghizii locali, care pot ajuta turiştii să se orienteze pe munte pentru a se întoarce în siguranţă. Din sat până la baza muntelui, drumul durează două zile. Urcarea pe scara naturală La Rampa mai durează încă o zi, aşa că majoritatea curajoşilor rămân peste noapte la înălţime.

Ai avea curajul să explorezi Muntele Roraima?

   

Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers