Locuri incredibile: Mont Saint-Michel, Franţa

Locuri incredibile: Mont Saint-Michel, Franţa
 
 
 

Mont Saint-Michel este unul dintre obiectivele iconice ale Franţei. Din punct de vedere geografic Mont Saint-Michel este o insulă de granit care adăposteşte una dintre cele mai importante construcţii monastice din lume, ridicată în secolul al VIII-lea. Mont Saint-Michel este în prezent unul dintre cele mai populare obiective turistice ale Franţei, fiind vizitat de peste 4 milioane de turişti anual.

Povestea abaţiei de pe Mont Saint-Michel din Franţa începe în secolul al VIII-lea, după preluarea insulei de către franci. Conform legendei, în anul 708, Episcopului Aubert de Avranches i s-a arătat în vis Arhanghelul Mihail, care i-a poruncit să construiască un lăcaş de cult pe insulă. Episcopul ar fi ignorat mesajul de divin în repetate rânduri până când, într-o noapte, Arhanghelul Mihail a coborât pe pământ şi a găurit craniul episcopului cu degetul. Un an mai târziu, pe Muntele Saint-Michel a fost ridicată biserica.

Vacanță italienească la Napoli

Vacanță italienească la Napoli

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 170 Eur
vezi detalii »

mont st michele

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

Dincolo de legende şi poveşti, structura monastică a cunoscut o perioadă de dezvoltare în perioada următoare şi a ajuns să joace un rol important în chestiunile politice de la acea vreme. În perioada Evului Mediu, mănăstirea de pe Mont Saint-Michel a fost una dintre cele mai importante şi influente din Europa. În timpul Revoluţiei Franceze, mănăstirea a fost transformată în închisoare, ulterior căpătându-şi statutul iniţial. Biserica este construită în stil romanic şi are ziduri de apărare puternice.

mont st michele

Mont Saint-Michel se află pe coasta de nord a Franţei şi este o insula înconjurată de apele Mării Mânecii. În timpul refluxului Mont Saint Michel devine peninsulă şi comunică cu teritoriul continentului printr-o limbă de nisip. Dacă ajungi la Mont Saint Michel, asigură-te că respecţi toate indicaţiile de parcare şi vizitare a construcţiei monastice, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a-ţi găsi maşina sub ape sau să fii măturat de valurile mării.

Ție ce mănăstiri construite în locuri spectaculoase ţi-ar plăcea să vizitezi?

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.