Locuri incredibile: Monemvasia – insula grecească în care te ascunzi de lume

Locuri incredibile: Monemvasia – insula grecească în care te ascunzi de lume
 
 
 

Dacă atunci când pomenim insulele din Grecia te gândeşti imediat la paradisurile bine cunoscute precum Rhodos sau Zakynthos, atunci pregăteşte-te să vezi un loc cu adevărat incredibil: insula Monemvasia.

Insula Monemvasia şi oraşul grecesc ascuns

Monemvasia

Insula Monemvasia aparţine de regiunea Laconia din Grecia. Insula este atât de mică, fiind compusă dintr-un platou lat de 300 m şi lung de 1 km, la 100 m deasupra nivelului mării, încât este legată de Grecia continentală de un pod de 200 m lungime.

Oraşul principal, Molaoi, bisericile bizantine şi zidurile cetăţii medievale ocupă mare parte din suprafaţa micuţei insule. Majoritatea construcţiilor se află în partea de sud-est, unde există un platou în pantă, însă câteva case pot fi admirate şi în regiunea stâncoasă din nord-vest. Străduţele sunt atât de înguste încât multe dintre ele sunt pietonale.

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

Monemvasia

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »

Atracţii turistice din Insula Monemvasia

Dacă ajungi în micuţa insulă din Grecia, pe lângă faptul că poţi să te ascunzi de lume aici Laughing, mai ai şi câteva obiective turistice deosebite pe care le poţi admira: Biserica Agia Sophia, Piaţa Christos Elkomenos şi fortăreaţa şi zidurile ei, ce datează din anul 583.

Monemvasia

Sursa foto: 1, 2, 3.

Ţi-ar plăcea o vacanţă în acest paradis ascuns?

    

Te pregăteşti pentru o vacanţă în Grecia? Citeşte informaţii utile, află ce poţi vedea şi câte şi mai câte din ghidul tău pentru o vacanţă în GreciaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers