Locuri incredibile: mina de sare Soledar, Ucraina - galerie foto

Locuri incredibile: mina de sare Soledar, Ucraina - galerie foto
 
 
 

Complexul minier din oraşul Soledar, din Ucraina, este cu adevărat unul dintre locurile incredibile din lume. Poate nu te-ai aştepta ca în subteran să descoperi o aşa minune săpată în piatră, însă, dacă ai vizitat salinele din România şi ţi-a plăcut, pregăteşte-te să rămâi cu gura căscată în faţa Minei de sare Soledar.

Nu degeaba oraşul Soledar este numit astfel! Din limba rusă, numele s-ar traduce A da sare drept cadou. Aşadar este uşor de înţeles de ce a vizita Mina de sare din Soledar este ca un fel de cadou… de sare! După o coborâre ameţoare cu un lift de mare viteză, vizitatorii ajung în final în mina cu pereţi înalţi cât o clădire cu 9 etaje.

Mina de sare Soledar din Ucraina

Mina de sare Soledar

De fapt, nivelul cel mai de jos al minei, prin care începe turul de vizitare a fost odată fundul unei mări antice. Marea secată a lăsat în urmă o comoară de sare pentru Ucraina şi o minune pentru vizitatori! Smile Complexul minier este încă funcţional, extracţiile continuând aici, doar Mina de sare Soledar fiind deschisă pentru vizitare. Cei care ajung aici trebuie să ştie că temperatura în mină este una constantă de 16°C şi că sarea inhalată din aer are efecte benefice asupra sănătăţii.

Tot pentru vizitatori, Mina de sare Soledar include şi o biserică, un teren de fotbal, un spaţiu amenajat pentru concerte, o cafenea, un centru de tratament şi un muzeu al sării. 

Poze deosebite de la Mina de sare Soledar

Tu te-ai aventura să descoperi o astfel de minune din subteran?

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

   

Descoperă și alte locuri incredibile din lume: Munţii coloraţi din China și Pasarela de la Marele CanionVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.