Locuri incredibile: mina de sare Soledar, Ucraina - galerie foto

Locuri incredibile: mina de sare Soledar, Ucraina - galerie foto
 
 
 

Complexul minier din oraşul Soledar, din Ucraina, este cu adevărat unul dintre locurile incredibile din lume. Poate nu te-ai aştepta ca în subteran să descoperi o aşa minune săpată în piatră, însă, dacă ai vizitat salinele din România şi ţi-a plăcut, pregăteşte-te să rămâi cu gura căscată în faţa Minei de sare Soledar.

Nu degeaba oraşul Soledar este numit astfel! Din limba rusă, numele s-ar traduce A da sare drept cadou. Aşadar este uşor de înţeles de ce a vizita Mina de sare din Soledar este ca un fel de cadou… de sare! După o coborâre ameţoare cu un lift de mare viteză, vizitatorii ajung în final în mina cu pereţi înalţi cât o clădire cu 9 etaje.

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »

Mina de sare Soledar din Ucraina

Mina de sare Soledar

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

De fapt, nivelul cel mai de jos al minei, prin care începe turul de vizitare a fost odată fundul unei mări antice. Marea secată a lăsat în urmă o comoară de sare pentru Ucraina şi o minune pentru vizitatori! Smile Complexul minier este încă funcţional, extracţiile continuând aici, doar Mina de sare Soledar fiind deschisă pentru vizitare. Cei care ajung aici trebuie să ştie că temperatura în mină este una constantă de 16°C şi că sarea inhalată din aer are efecte benefice asupra sănătăţii.

Tot pentru vizitatori, Mina de sare Soledar include şi o biserică, un teren de fotbal, un spaţiu amenajat pentru concerte, o cafenea, un centru de tratament şi un muzeu al sării. 

Poze deosebite de la Mina de sare Soledar

Tu te-ai aventura să descoperi o astfel de minune din subteran?

   

Descoperă și alte locuri incredibile din lume: Munţii coloraţi din China și Pasarela de la Marele CanionVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers