Locuri incredibile: micul sat italian Alberobello

Locuri incredibile: micul sat italian Alberobello
 
 

Ai petrecut multe vacanţe în Italia până acum? Ai văzut Veneţia, Roma şi Milano şi credeai că ai văzut tot ce e mai frumos din această ţară? Atunci te invit să vizitezi virtual satul Alberobello, o localitate cu o arhitectură atât de veche încât precede toată istoria scrisă a Italiei!

O destinaţie pentru iubitorii de Lord of the Rings

AlberobelloSursa

Satul Alberobello pare a fi desprins din platourile de filmare ale Lord of the Rings şi la orice colţ te aştepţi să vezi un hobbit! Laughing Dar nu e chiar aşa! Micuţa localitate este populată de aproape 11.000 de suflete şi poţi şi tu să o vizitezi în regiunea Puglia.

Parte din Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1996, Alberobello a devenit o destinaţie turistică apreciată de cei care vor să descopere Italia într-un alt fel. Arhitectura este cu siguranţă cea care aduce numeroşi curioşi în regiune.

De ce să vizitezi satul Alberobello

AlberobelloSursa

Căsuţele albe cu formă de stup de albine împânzesc întreaga localitate şi aceasta este principala atracţie turistică de aici! De ce? Tehnica de construcţie a caselor, numite truli, datează din Neolitic, şi implică construcţia din pietre, fără a folosi ciment sau alte materiale de legătură.

Te vei întreba desigur de ce au construit oamenii aşa... Ei bine, răspunsul este unul cât se poate de simplu, pentru a evita taxele locale! Laughing În secolul 16, era mai simplu să construieşti o casă uşor de demontat, pentru ca atunci când veneau colectorii de taxe, pur şi simplu să strângi casa şi să fugi cu ea cu tot!

Şi tu poţi să stai în truli

AlberobelloSursa

Dacă în ultimii ani multe dintre fascinantele căsuţe au fost abandonate, antreprenoriatul turistic al lui Guido Antionetta a revitalizat Alberobello înainte ca acesta să se transforme într-un oraş fantomă! Câţiva localnici mai locuiesc în căsuţele din secolul 18 din centrul satului, însă turiştii se pot bucura de Trullidea, un proiect de restaurare şi de modernizare a căsuţelor pentru uz turistic! La acestea s-au adăugat în timp şi alte mini-pensiuni în truli, dar localitatea este încă frecventată de puţin turişti!

La asemenea minunăţie în alb, cine nu ar vrea să petreacă o vacanţă în Alberobello?

    

Descoperă și alte locuri incredibile din lume: Munţii coloraţi din China și Pasarela de la Marele CanionVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers