Locuri incredibile: Insula Jeju

Locuri incredibile: Insula Jeju
 
 

Insula Jeju, numită şi Hawaii al Coreei, este una dintre acele destinaţii incredibile ale planetei, care îţi oferă, într-un spaţiu restrâns, o mare diversitate de peisaje. De la munte şi până la plajă, micuţa insulă se laudă cu piscuri abrupte, lacuri spectaculoase, cascade cu înălţimi ameţitoare şi plaje întinse cu nisip fin şi alb.

Formaţiuni istorice pe Insula Jeju

Formaţiuni istorice pe Insula Jeju

Unul dintre simbolurile Insulei Jeju este formaţiunea de piatră Dolhareubang. Pietrele Grandfather au fost săpate în piatră de lavă vulcanică în anul 1754. Doar 45 de formaţiuni originale au rămas în picioare şi astăzi şi şi-au primit numele datorită asemănării lor cu figuri umane, reprezând diverse zeităţi locale.

Muntele de pe Insula Jeju

Alte distracţii pe Insula Jeju

Pe lângă aceste minuni create de mâna omului în piatră şi pentru care Insula Jeju a fost inclusă pe lista de Patrimoniu Mondial UNESCO, pe aceeaşi insulă se află şi o mulţime de parcuri de distracţie. În mijlocul naturii, turiştii pot descoperi parcuri tematice dedicate familiilor, insula fiind recunoscută pentru pachetele de vacanţă ce includ activităţi pentru cei mici. La polul opus se află parcurile de distracţii pentru adulţi, a căror tematică a transformat Insula Jeju într-o destinaţie ideală pentru luna de miere.

Insula Jeju

La toate acestea se adaugă drumeţiile, peşterile, peisajele deosebite şi sporturile de apă… şi nu este de mirare că Insula Jeju este un loc incredibil pentru o vacanţă ca la carte!

   

Vrei să descoperi și alt locuri incredibile? Atunci citește și despre micul sat italian Alberobello și despre Sulov, Slovacia! Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers