Locuri incredibile: În China a fost construită prima autostradă pe apă

Locuri incredibile: În China a fost construită prima autostradă pe apă
 
 

Ne plac proiectele îndrăzneţe care sfidează legile fizici şi ale construcţiilor, iar chinezii excelează la acest capitol. Recunoscuţi pentru puterea lor de muncă, inventivitatea, dar şi rapiditatea cu care îşi duc la bun sfârşit lucrările de infrastructură, inginerii chinezi uimesc din nou cu un proiect îndrăzneţ şi de o frumuseţe aparte: autostrada pe apă. Proiectul grandios sfidează legile construcţiei şi se poate spune că inginerii chinezi au reuşit imposibilul atunci când au construit şoseaua de mare viteză pe piloni, de-a lungul cursului unui râu.

Din respect pentru natură

Autostrada China

Sursă foto wherecoolthingshappen.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cel mai nou proiect inedit de infrastructură realizat de chinezi este drumul construit în provincia chineză Hubei. Autostrada construită în albia unui râu a fost un proiect îndrăzneţ pentru inginerii chinezi, dar care a avut un scop nobil, acela de a proteja natura. Şoseaua de mare viteză face legătura între localităţile Gufu şi Zhaojunqiao din provincia Xingshan. Autorităţile din Xingshan nu au vrut să distrugă pădurea şi astfel, drumul a ajuns să fie construit parţial în albia unui râu.

Cel mai frumos drum pe apă

Autostrada China

Sursa foto wherecoolthingshappen.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Şoseaua din albia râului măsoară aproximativ 11 kilometri, dintre care 4,4 kilometri sunt construiţi pe cursul unui râu, pe piloni. Drumul de pe apă înconjoară un versant muntos, iar peisajul rutier îţi taie răsuflarea. Nici nu este de mirare de ce drumul a primit titlul de cea mai frumoasă şosea pe apă.

Proiecte îndrăzneţe de infrastructură rutieră

Jiaozhou Bay Connection

Fotografie preluata de pe www.unbelievableinfo.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Şoseaua din albia râului nu este singurul proiect cu care inginerii chinezi uimesc întreaga lume. În 2011, asiaticii au inaugurat proiectul Jiaozhou Bay Connection, un asamblu de poduri care măsoară peste 42 de kilometri şi traversează golful Jiaozhou. Construcţia a devenit cel mai lung pod peste apă din lume. Un alt proiect impresionant al asiaticilor este Podul Aizhai, unul dintre cele mai mari poduri suspendate din lume.

Ţi-ar plăcea să goneşti pe autostrada construită în albia râului din China?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers