Locuri incredibile: În China a fost construită prima autostradă pe apă

Locuri incredibile: În China a fost construită prima autostradă pe apă
 
 
 

Ne plac proiectele îndrăzneţe care sfidează legile fizici şi ale construcţiilor, iar chinezii excelează la acest capitol. Recunoscuţi pentru puterea lor de muncă, inventivitatea, dar şi rapiditatea cu care îşi duc la bun sfârşit lucrările de infrastructură, inginerii chinezi uimesc din nou cu un proiect îndrăzneţ şi de o frumuseţe aparte: autostrada pe apă. Proiectul grandios sfidează legile construcţiei şi se poate spune că inginerii chinezi au reuşit imposibilul atunci când au construit şoseaua de mare viteză pe piloni, de-a lungul cursului unui râu.

Din respect pentru natură

Autostrada China

Sursă foto wherecoolthingshappen.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cel mai nou proiect inedit de infrastructură realizat de chinezi este drumul construit în provincia chineză Hubei. Autostrada construită în albia unui râu a fost un proiect îndrăzneţ pentru inginerii chinezi, dar care a avut un scop nobil, acela de a proteja natura. Şoseaua de mare viteză face legătura între localităţile Gufu şi Zhaojunqiao din provincia Xingshan. Autorităţile din Xingshan nu au vrut să distrugă pădurea şi astfel, drumul a ajuns să fie construit parţial în albia unui râu.

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Cel mai frumos drum pe apă

Autostrada China

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

Sursa foto wherecoolthingshappen.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Şoseaua din albia râului măsoară aproximativ 11 kilometri, dintre care 4,4 kilometri sunt construiţi pe cursul unui râu, pe piloni. Drumul de pe apă înconjoară un versant muntos, iar peisajul rutier îţi taie răsuflarea. Nici nu este de mirare de ce drumul a primit titlul de cea mai frumoasă şosea pe apă.

Proiecte îndrăzneţe de infrastructură rutieră

Jiaozhou Bay Connection

Fotografie preluata de pe www.unbelievableinfo.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Şoseaua din albia râului nu este singurul proiect cu care inginerii chinezi uimesc întreaga lume. În 2011, asiaticii au inaugurat proiectul Jiaozhou Bay Connection, un asamblu de poduri care măsoară peste 42 de kilometri şi traversează golful Jiaozhou. Construcţia a devenit cel mai lung pod peste apă din lume. Un alt proiect impresionant al asiaticilor este Podul Aizhai, unul dintre cele mai mari poduri suspendate din lume.

Ţi-ar plăcea să goneşti pe autostrada construită în albia râului din China?

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.