Locuri incredibile: Disneylandul abandonat din China

Locuri incredibile: Disneylandul abandonat din China
 
 

După cum bine ştim, chinezii sunt aşi atunci când vine vorba de copiii perfecte după originale cunoscute pentru calitatea şi pentru preţurile lor. Dacă la obiectele pe care le găsim şi la noi pe piaţă să zicem că nu avem nimic de obiectat, chinezii au reuşit să o dea în bară cu o copie controversată: Disneyland!

Wonderland, nu, nu Disneyland, s-a dorit a fi un parc de distracţii asemănător cu cel mai cunoscut lanţ de parcuri pentru copii din lume. Amplasat în apropiere de Beijing, parcul urma să fie cel mai mare de pe continentul asiatic... până în 1998, când construcţia s-a oprit! Castelul realizat în stil "Disney" a fost terminat, s-au mai ridicat câteva turnuri, dar totul a rămas în final în linişte, iar anii au trecut şi au adus ruina.

 Wonderland din China
Sursa

Dacă şi ţie îţi plac runiele şi te bate un gând asiatic, va trebui din păcate să alegi altă locaţie, pentru că Wonderlandul din China a fost „finalizat” prin a fi pus la pământ! Pe noul teren gol se vehiculează construcţia unui complex supermarket de lux... dar dacă nici acesta nu va fi finalizat, cu siguranţă pozele vor fi uimitoare!

Până atunci, să ne delectăm cu parcul Wonderland din China, care nu a fost şi nici nu mai este, într-un filmuleţ realizat de Catherine Hyland:

   

Descoperă şi alte locuri incredibile și bizare din lume: Copia africană a Basilicii Sf. Petru din Vatican şi Templul Alb din Chiang Rai, ThailandaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers