Locuri incredibile: copia africană a Basilicii Sf. Petru din Vatican

Locuri incredibile: copia africană a Basilicii Sf. Petru din Vatican
 
 
 

Dacă ai văzut deja Basilica Sf. Petru din Vatican (dar şi dacă nu ai văzut-o) trebuie să ştii că în lume există o copie fidelă a acesteia! Nu ţi-aş recomanda să mergi să o vizitezi, dată fiind instabilitatea politică şi civilă din regiune, dar Basilique Notre-Dame de la Paix de Yamoussoukro îşi aşteaptă cu nerăbdare vizitatorii şi este inclusă în campaniile de promovare turistică ale ţării africane… oarecum degeaba.

Cum a ajuns copia Basilicii Sf. Petru în Africa

Basilique Notre-Dame de la Paix de Yamoussoukro

În anul 1989, oraşul Yamoussoukro, capitala Coastei de Fildeş, se mândrea cu ridicarea unei basilici imense… într-un oraş în care cea mai mare parte a populaţiei NU este creştină! Structura măreaţă nu numai că a "împrumutat" design-ul originalului de la Vatican, ci a fost construită astfel încât să-l depăşească în dimensiuni, devenind astfel cea mai mare basilică din lume.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Născută din moftul preşedintelui Felix Houphouet-Boigny, Basilica a costat statul aproape 300 milioane de dolari, într-o vreme în care ţara avusese o oarecare creştere financiară, dar continua să fie dominată de sărăcie şi de războaie civile. Însă oraşul natal al preşedintelui avea "nevoie" de o super-atracţie, pe care nici turiştii, nici locuitorii nu o vizitează!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Costurile enorme şi lăcaşul de cult inutil

Copia Basilicii Sf. Petru in Africa

Cele 300 milioane de dolari au fost utilizate pentru a aduce în ţară cantităţi imense de marmură din Italia şi vitralii din Franţa.  În plus, fiecare scaun, din cele 7.000 aşezate în basilică, dispune de un sistem de aer condiţionat propriu.

Papa Ioan Paul al II-lea a cerut la acea vreme ca Basilica din Africa să aibă cupola mai mică decât cea a originalului, fapt respectat de preşedintele ivorian. Însă pentru liniştea sufletească a acestuia din urmă şi pentru a surclasa Basilica din Vatican, a fost adăugat deasupra un crucifix imens din aur… ceea ce a transformat edificiul inutil şi în cea mai înaltă basilică a creştinătăţii.

Basilca din Vatican copiata in Africa

Într-un peisaj dezolant, acoperit de gunoaie şi de alte semne clare ale sărăciei populaţiei, stă o Basilică identică cu cea de la Vatican, chiar mai mare, în care sunt aşteptaţi 18.000 de oameni – 11.000 care să umple locurile stând în picioare şi 7.000 care se pot delecta cu un scaun "răcoritor"… dar nimeni nu vine aici!

   

Descoperă și alte locuri incredibile din lume: Mina de sare Soledar, Ucraina și Satul Fucking, AustriaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.