Locuri incredibile: Centrul spațial abandonat din Rusia

Locuri incredibile: Centrul spațial abandonat din Rusia
 
 
 

Pentru aceia dintre noi care de mici am spus că vrem să devenim cosmonauți când ajungem mari, pentru visătorii care privesc stelele sau pentru pasionații spațiului cosmic, centrul spațial abandonat din Rusia cu siguranță este un loc fascinant și plin de mistere.

Visuri spațiale părăsite

Centrul spatial abandonat din Rusia

Fotograful urban din Rusia Ralph Mirebs a descoperit în deșertul Kazahstan un depozit părăsit, care obișnuia să fie casa navetelor spațiale rusești. El a reușit să ajungă înăuntrul clădirii uitate de timp și a fotografiat cele două navete spațiale păstrate aici de peste 20 de ani.

Navetele care nu văd cosmosul

Depozitul face parte din Cosmodromul Baikonur, cel mai vechi și mai mare cosmodrom din lume, care a lansat prima navetă spațială din istoria lumii. Asta da realizare!

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Centrul spatial abandonat din Rusia

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Centrul spatial abandonat din Rusia

Cosmodromul încă este funcțional, însă capitolul sovietic a rămas viu doar în încăperea unde se găsesc aceste două navete spațiale construite pentru cel mai mare și mai costisitor program spațial din istoria sovietică... iar acum adună praf și rugină. Programul a fost oprit în 30 iunie 1993, din cauza lipsei fodurilor. Rușii voiau să facă concurență rechetelor spațiale americane, modelele fiind asemănătoare celor de la NASA.

Sursa: news.boldride.com

Ai avea curajul să vizitezi acest obiectiv inedit?

      

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Poarta Iadului din TurkmenistanMunţii Tianzi din China şi Pădurea Neagră, GermaniaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.