Locuri incredibile: cel mai mare mall din lume, China Mall

Locuri incredibile: cel mai mare mall din lume, China Mall
 
 

Când te gândeşti la cel mai mare mall din lume, sigur vezi numai vitrine pline în faţa ochilor! Dacă îţi mai spun şi că e în China, deja vezi şi o grămadă de produse pe care poţi să le cumperi la preţuri mici, mici, mici… Dar când vine vorba de China Mall, lucrurile nu stau chiar aşa!

Bun venit în Mall-ul gol

China Mall

South China Mall a fost inaugurat în anul 2005 şi este cel mai mare mall din lume… de asemenea este gol! Rata de ocupare a spaţiilor de retail s-a ridicat la un ameţitor 1% încă de la deschidere! Laughing Un multimilionar chinez excentric, Alex Hu, ce a dat lovitura în industria tăieţeilor la plic, a reuşit să o dea în bară (şi probabil să devină mai puţin milionar) cu mall-ul său de vis!

De ce un mall imens

China Mall

China Mall trebuia să fie centrul de shopping de lux din suburbiile oraşului Dongguan, care să demonstreze că şi chinezii apreciază şi se bucură de produsele exclusiviste, originale. La 892.000 m2 şi spaţii pentru 2.000 de magazine, era de aşteptat ca mall-ul să adune 70.000 de clienţi pe zi!

Aceştia nu au venit însă să vadă luxul şi nici retaileri nu au dorit să-şi plaseze magazinele într-una dintre cele 7 zone ale mall-ului, care (surpriză!) imitau diverse destinaţii celebre ca: Paris, Amsterdam, Roma sau Veneţia.

Ce nu a mers la China Mall

China Mall

Alex Hu, multimilionarul cu ideea mall-ului, şi-a dorit să construiască un centru de shopping de lux pentru oraşul său natal. Din păcate, nu a făcut şi o analiză de piaţă! Mare parte din locuitorii oraşului aveau venituri mici şi medii, lucrând în fabricile locale, iar fermierii înstăriţi s-au mutat în altă parte atunci când expansiunea mall-ului a necesitat şi mai mult teren arabil.

Să mai spunem că din oraş până în câmpul pe care a fost construit mall-ul este necesară o călătorie de 2 ore cu autobuzul?!?

Sursa foto: Flickr

    

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: copia africană a Basilicii Sf. Petru din Vatican și Templul alb din Chiang Rai, Thailanda! Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers