Locuri incredibile: cea mai mare peşteră din lume

Locuri incredibile: cea mai mare peşteră din lume
 
 
 

În anul 2009, un grup de speologi birtanici au ajuns în recent descoperita peşteră Son Doong din Vietnam. Deoarece labirintul de piatră fusese deschis de curând, dimensiunile sale erau încă necunoscute, însă aceştia au descoperit rapid că se află în faţa celei mai mari galerii de piatră din lume!

Cât de mare e cea mai mare peşteră?

Conform specialiştilor care au fost acolo, se spune că o junglă întreagă ar putea fi cuprinsă în Son Doong şi chiar există o parte a peşterii care este acoperită de vegetaţie luxuriantă, muşchi şi alte specii de plante.

O stradă întreagă cu clădiri de 40 etaje sau un avion Boeing 747 ar putea intra într-unul dintre pasajele peşterii Son Doong cu uşurinţă... iar capătul pare încă a fi greu de găsit.

Pestera Son Doong din Vietnam

Pestera Son Doong din Vietnam

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

Peştera Son Doong

Dincolo de câte ar putea înghiţi această uriaşă peşteră, este o descoperire care a atras atenţia tuturor speologilor spre Vietnam încă din 2009. Numele peşterii se traduce ca Peştera râului din munte, potrivită pentru apele care străbat pasajele, făcându-le impracticabile în anumite perioade ale anului.

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »

Peştera este ascunsă în Parcul Naţional Phong Nha-Ke Bang, din apropierea graniţei cu Laos, şi face parte dintr-un circuit cu peste 150 peşteri din Munţii Annamite, multe dintre ele nefiind explorate încă... cine ştie poate o nouă galerie se va dovedi şi mai mare decât impresionanta de acum Son Doong!

Pestera Son Doong din Vietnam

Pestera Son Doong din Vietnam 

Sursa foto: sondoongcave.org

    

Descoperă şi alte peşteri fascinante din lume de care poate nu ai auzit până acum: Peştera celor trei poduri din Liban sau Peştera lui Fingal din Scoţia. Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers