Locuri incredibile: cea mai mare peşteră din lume

Locuri incredibile: cea mai mare peşteră din lume
 
 

În anul 2009, un grup de speologi birtanici au ajuns în recent descoperita peşteră Son Doong din Vietnam. Deoarece labirintul de piatră fusese deschis de curând, dimensiunile sale erau încă necunoscute, însă aceştia au descoperit rapid că se află în faţa celei mai mari galerii de piatră din lume!

Cât de mare e cea mai mare peşteră?

Conform specialiştilor care au fost acolo, se spune că o junglă întreagă ar putea fi cuprinsă în Son Doong şi chiar există o parte a peşterii care este acoperită de vegetaţie luxuriantă, muşchi şi alte specii de plante.

O stradă întreagă cu clădiri de 40 etaje sau un avion Boeing 747 ar putea intra într-unul dintre pasajele peşterii Son Doong cu uşurinţă... iar capătul pare încă a fi greu de găsit.

Pestera Son Doong din Vietnam

Pestera Son Doong din Vietnam

Peştera Son Doong

Dincolo de câte ar putea înghiţi această uriaşă peşteră, este o descoperire care a atras atenţia tuturor speologilor spre Vietnam încă din 2009. Numele peşterii se traduce ca Peştera râului din munte, potrivită pentru apele care străbat pasajele, făcându-le impracticabile în anumite perioade ale anului.

Peştera este ascunsă în Parcul Naţional Phong Nha-Ke Bang, din apropierea graniţei cu Laos, şi face parte dintr-un circuit cu peste 150 peşteri din Munţii Annamite, multe dintre ele nefiind explorate încă... cine ştie poate o nouă galerie se va dovedi şi mai mare decât impresionanta de acum Son Doong!

Pestera Son Doong din Vietnam

Pestera Son Doong din Vietnam 

Sursa foto: sondoongcave.org

    

Descoperă şi alte peşteri fascinante din lume de care poate nu ai auzit până acum: Peştera celor trei poduri din Liban sau Peştera lui Fingal din Scoţia. Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers