Locuri incredibile: Castelul Predjama din Slovenia

Locuri incredibile: Castelul Predjama din Slovenia
 
 
 

În urmă cu ceva timp descopeream împreună Hotelul Aescher din Elveţia, un loc minunat, o cabană montană plasată perfect la marginea unei stânci ameţitoare. Dacă te fascinează astfel de destinaţii, ce îmbină perfect pasiunea pentru munte cu cea a unei locaţii inedite, atunci trebuie să vezi Castelul Predjama din Slovenia.

Legenda cavalerului de la Castelul Predjama

Construit în secolul 11, Castelul Predjama este cunoscut prin legenda sa. Se spune că un cavaler rebel, un fel de Robin Hood al Imperiului Roman, Erazem Lueger, fiind în pericol de a fi prins şi judecat, s-a ascuns în fortăreaţa de aici. Construcţia sa s-a dovedit a fi una dintre cele mai ingenioase ale timpului, deoarece castelul a fost asediat.

Castelul Predjama

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »

Chiar şi aşa, cavalerul a rezistat un an închis în castel, având în permanenţă provizii de apă şi hrană proaspete. Romanii îl aşteptau la singura intrare cunoscută pentru acel loc în momentul terminării proviziilor, fără să ştie că Predjama se afla la baza intrării unei peşteri cu un sistem atât de complex încât ajungea printr-un tunel într-un sat din apropiere, Vipava. Cavalerul a fost ucis în urma unei trădări din interior la un an de la prima zi a asediului.

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »

Castelul Predjama şi Peştera Postojna

Astăzi turiştii curioşi pot să meargă pe urmele cavalerului curajos prin castel, dar şi prin tunelurile Peşterii Postojna. Castelul Predjama a fost restaurat în anii '90, când au fost descoperite şi mai multe tunele în subteran şi adevărate comori lăsate în urmă de celebrul cavaler.

Tunelurile din Castelul Predjama

Cele două atracţii sunt legate cu ajutorul unui bus turistic. Peştera Postojna se află la 9 km depărtare şi este cea de-a doua cea mai mare peşteră din Slovenia, dar şi singura care a putut fi străbătută cu ajutorul trenuleţelor de mai bine de 140 ani.

Sursa foto: flickr.com

Ce alte castele din lume ai mai adăuga pe lista noastră de locuri incredibile?

   

Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers