Locuri incredibile: Cascada Godafoss din Islanda

Locuri incredibile: Cascada Godafoss din Islanda
 
 

Parcurile Naţionale şi Naturale din România ascund o mulţime de cascade incredibile, pe care le poţi vizita foarte aproape de casă. Dacă însă te poţi aventura pe o distanţă mai mare şi vrei să admiri una dintre cele mai impresionante curgeri de apă din lume, atunci trebuie să vezi Cascada Godafoss din Islanda.

Cascada Zeilor din Islanda

Cascada Godafoss

Sursa

Considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase cascade ale lumii, Cascada Zeilor, aşa cum i se traduce numele, este principala atracţie turistică a Islandei şi una dintre cele mai fotografiate atracţii turistice ale ţării.

Cascada Godafoss este localizată în districtul Bárðardalur, din partea central-nordică a Islandei, fiind formată de apele râului Skjálfandafljót. Dimensiunea cascadei este cea cu adevărat impresionantă, apa curgând de la 12m înălţime, într-un flux larg de 30m.

Cascada Godafoss

Sursa

Legenda Cascadei Godafoss

Spectaculoasa cascadă are un rol central în legendele Islandei. Se spune că, în anul 1000, a fost aleasă religia oficială a Islandei. Þorgeir, un preot păgân, a decis în favoarea creştinismului şi s-a convertit la rândul său, după care a aruncat toate obiectele de cult reprezentând zeităţi păgâne într-o cascadă din apropiere, iar aceasta a devenit Cascada Zeilor.

Cascada Godafoss

Sursa

Ţi-ar plăcea să admiri acest loc încărcat de legendă?

     

Descoperă şi mai multe locuri impresionante cu cascade din lume: Cascada Havasu din Arizona şi Peştera celor trei poduri din Liban. Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers