Locuri incredibile: Cabana unde poţi dormi gratuit

Locuri incredibile: Cabana unde poţi dormi gratuit
 
 
 

Dacă îţi plac aventurile pe munte, cu siguranţă te interesează unde se află acele locuri în care poţi campa cu cortul, dar şi cele în care te poţi ascunde de intemperii. Şi atunci ce ai zice de o cabană în care poţi dormi pe gratis? Tot ce trebuie să faci este să urci până la aproximativ 2530m în Alpii Julieni!

Cabana unde poţi dormi gratuit a fost deschisă în septembrie 2012, pe traseul Ceria-Merlone, de pe Muntele Foronon del Buniz. Iniţiativa a venit din partea familiei alpinistului Luca Vuerich, care a hotărât să construiască aici un loc de refugiu pentru alpiniştii curajoşi, după ce Luca a murit într-o avalanşă în anul 2010.

Poze deosebite de la cabana din Alpii Julieni

Concediul la care ai visat în Corfu

Concediul la care ai visat în Corfu

7 nopți cazare
de la 120 Eur
vezi detalii »

Design-ul cabanei a fost realizat de arhitectul Giovanni Pesamosca special pentru o astfel de locaţie. Cabana are formă de cort, ce împiedică zăpada să se adune pe acoperiş în cantităţi prea mari. Datorită altitudinii foarte mari la care este amplasată aceasta, materialele de construcţie au fost aduse în 18 ture cu elicopterul. O echipă de 12 profesionişti, alături de salvamontişti voluntari şi de câţiva dintre prietenii lui Luca au ridicat structura de 16mp într-o singură zi.

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »

Ai avea curaj să campezi într-o astfel de locaţie? E gratuit! Laughing

Sursa foto: dailymail.co.uk

     

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Minunile lumii de gheaţă şi Lacul de sare Salar de Uyuni din Bolivia! Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

Vacanță de neuitat în Rimini

Vacanță de neuitat în Rimini

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.