Locuri incredibile: Cabana unde poţi dormi gratuit

Locuri incredibile: Cabana unde poţi dormi gratuit
 
 

Dacă îţi plac aventurile pe munte, cu siguranţă te interesează unde se află acele locuri în care poţi campa cu cortul, dar şi cele în care te poţi ascunde de intemperii. Şi atunci ce ai zice de o cabană în care poţi dormi pe gratis? Tot ce trebuie să faci este să urci până la aproximativ 2530m în Alpii Julieni!

Cabana unde poţi dormi gratuit a fost deschisă în septembrie 2012, pe traseul Ceria-Merlone, de pe Muntele Foronon del Buniz. Iniţiativa a venit din partea familiei alpinistului Luca Vuerich, care a hotărât să construiască aici un loc de refugiu pentru alpiniştii curajoşi, după ce Luca a murit într-o avalanşă în anul 2010.

Poze deosebite de la cabana din Alpii Julieni

Design-ul cabanei a fost realizat de arhitectul Giovanni Pesamosca special pentru o astfel de locaţie. Cabana are formă de cort, ce împiedică zăpada să se adune pe acoperiş în cantităţi prea mari. Datorită altitudinii foarte mari la care este amplasată aceasta, materialele de construcţie au fost aduse în 18 ture cu elicopterul. O echipă de 12 profesionişti, alături de salvamontişti voluntari şi de câţiva dintre prietenii lui Luca au ridicat structura de 16mp într-o singură zi.

Ai avea curaj să campezi într-o astfel de locaţie? E gratuit! Laughing

Sursa foto: dailymail.co.uk

     

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Minunile lumii de gheaţă şi Lacul de sare Salar de Uyuni din Bolivia! Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers