Locuri incredibile: Aeroportul de pe plaja Maho Beach, Saint Martin

Locuri incredibile: Aeroportul de pe plaja Maho Beach, Saint Martin
 
 

vacanţă pe plajă înseamnă pentru majoritatea dintre noi relaxare, odihnă şi timp liber. Pentru turiştii care se îngrămădesc pe plaja Maho Beach din Saint Martin, în Insulele Caraibe, însă, o vacanţă pe plajă seamănă mai mult cu un sport extrem! De ce? Pentru că, de câteva ori pe zi, riscă să fie împinşi în apă de forţa aerului propulsat de avioanele care zboară la mică altitudine aici.

Aeroport sau plajă la Maho Beach

 Maho Beach

Partea olandeză a Insulelor Caraibe este accesibilă turiştilor în zona Saint Martin prin Aeroportul Princess Juliana International Airport. Acesta este localizat în imediata vecinătate a plajei Maho Beach şi are o pistă de aterizare extrem de scurtă (2 180m). Din acest motiv, avioanele, care aterizează aici, coboară la altitudini foarte joase de dinainte de a ajunge în raza aeroportului.

Plaja Maho Beach este pavată cu semne ce indică pericolul cauzat de zborul jos al aeronavelor, pentru că mulţi turişti au fost propulsaţi de aerul emanat la aterizarea pe aeroport. Avioanele sunt nevoite să zboare astfel, pentru a nu rata aterizarea şi pentru a nu pune în pericol vieţile pasagerilor. Cu toate semnele de avertizare afişate însă, turiştii sunt cei care preferă să-şi rişte viaţa, mai ales din moment ce fotografiile de pe plajă cu avioanele trecând pe deasupra mulţimii au devenit un fel de sport naţional.

 Maho Beach

 Maho Beach

Mai mult decât atât, la Maho Beach s-a format chiar o mini-industrie turistică pe plajă. Proprietarii barurilor de pe plajă afişează orarele curselor care pleacă sau sosesc pe aeroportul Princess Juliana International Airport, astfel încât turiştii să se poată pregăti din timp pentru ocazia unică de a se fotografia cu aeronavele deasupra lor.

Nu ne credeţi pe cuvânt? Nici noi n-am fi crezut! Dar iată dovada video:

Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers