Locuri incredibile: 4000 trepte pentru peisaje spectaculoase în Hawaii

Locuri incredibile: 4000 trepte pentru peisaje spectaculoase în Hawaii
 
 

Dacă te bucuri de o condiţie fizică bunicică şi nu ai rău de înălţime, atunci te invit într-un loc incredibil pe care puţini se încumetă să-l străbată: Scările Haiku din Hawaii. Construcţia de oţel numără în jur de 4000 de trepte şi mai este numită şi Scara spre Rai. Acest al doilea nume este unul cât se poate de oportun, pentru că, de la înălţimea ameţitoare la care urcă aceste trepte, vei avea privelişti demne de paradis.

Scarile Haiku din Hawaii

Ce nu ştiai despre Scările Haiku din Hawaii

  • Pornesc din Valea Haiku şi ajung până în vârful Munţilor Pu'ukeahiakahoe.
  • Au fost construite în anul 1942 în scop militar, pentru a facilita accesul la o antenă radio, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Sunt formate din mici scări navale prinse unele de altele, pentru a crea una dintre cele mai ameţitoare scări ale lumii.
  • Deşi nu este cel mai greu traseu pe care îl poţi face în Hawaii, dispunerea acestor scări pe culmile montane îl fac unul dintre cele mai spectaculoase şi mai periculoase trasee din regiune.

Scarile Haiku din Hawaii

Sursa foto

Ai avea curajul să faci traseul de pe Scările Haiku din Hawaii?

    

Încearcă şi alte aventuri ameţitoare: pietroiul spectaculos de la Kjeragbolten, Karijini National Park din Australia şi cabana unde poţi dormi gratuit.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers