Locuri incredibile - cel mai mare oraș fantomă, Ordos din China

Locuri incredibile - cel mai mare oraș fantomă, Ordos din China
 
 

Deși China este o țară fascinantă din punct de vedere turistic, deja ne-am obișnuit cu ciudățeniile pe care le ascunde… am putea spune că este țara cu cele mai multe construcții năstrușnice abandonate! Așa cum este și cel mai mare oraș fantomă: Ordos!

Construit pentru 1 milion de locuitori, orașul Ordos trebuia să fie un nou centru regional. Neterminată însă, metropola futuristică zace acum goală în mijlocul deșerturilor din nordul Chinei, numai 2% dintre clădiri fiind ocupate, ceea ce a dus la transformarea sa într-un oraș fantomă.

Ordos - orașul fantomă

Ordos

Orașul a fost ridicat în apropiere de Deșertul Ordos, o zonă cunoscută pentru expansiunea sa rapidă, atât din punctul de vedere al populației, cât și în ceea ce privește dezvoltarea urbanistică. În anul 2003, un grup de dezvoltatori imobiliari a decis să construiască un nou oraș Ordos, lângă cel deja existent, ce se preconiza a fi noua perlă a orașelor din China.

Însă nimeni nu a anticipat cât de rapid va lua sfârșit acest proiect, îngropat sub un munte de termene nerespectate, împrumuturi neachitate și investitori care băteau în retragere, ceea ce a rezultat în numeroase străzi cu clădiri neterminate. Astfel, prețurile enorme ale construcțiilor au îndepărtat toți potențialii cumpărători, chiar și pe cei ai apartamentelor finisate.

Cei câțiva locuitori, clădirile terminate și ultramoderne rămân însă umbrite de construcțiile neterminate și de celelalte locuri pur și simplu abandonate:

Sursa foto

    

Vrei să afli și mai multe curiozități despre China? Atunci citește și despre: Disneylandul abandonat, despre orașe europene copiate și despre cel mai mare mall din lume.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers