Locuri incredibile - cel mai mare oraș fantomă, Ordos din China

Locuri incredibile - cel mai mare oraș fantomă, Ordos din China
 
 
 

Deși China este o țară fascinantă din punct de vedere turistic, deja ne-am obișnuit cu ciudățeniile pe care le ascunde… am putea spune că este țara cu cele mai multe construcții năstrușnice abandonate! Așa cum este și cel mai mare oraș fantomă: Ordos!

Construit pentru 1 milion de locuitori, orașul Ordos trebuia să fie un nou centru regional. Neterminată însă, metropola futuristică zace acum goală în mijlocul deșerturilor din nordul Chinei, numai 2% dintre clădiri fiind ocupate, ceea ce a dus la transformarea sa într-un oraș fantomă.

Ordos - orașul fantomă

Ordos

Orașul a fost ridicat în apropiere de Deșertul Ordos, o zonă cunoscută pentru expansiunea sa rapidă, atât din punctul de vedere al populației, cât și în ceea ce privește dezvoltarea urbanistică. În anul 2003, un grup de dezvoltatori imobiliari a decis să construiască un nou oraș Ordos, lângă cel deja existent, ce se preconiza a fi noua perlă a orașelor din China.

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »

Însă nimeni nu a anticipat cât de rapid va lua sfârșit acest proiect, îngropat sub un munte de termene nerespectate, împrumuturi neachitate și investitori care băteau în retragere, ceea ce a rezultat în numeroase străzi cu clădiri neterminate. Astfel, prețurile enorme ale construcțiilor au îndepărtat toți potențialii cumpărători, chiar și pe cei ai apartamentelor finisate.

Vacanță de lux în Bodrum

Vacanță de lux în Bodrum

7 nopți cazare, all inclusive, zbor din București
de la 440 Eur
vezi detalii »

Cei câțiva locuitori, clădirile terminate și ultramoderne rămân însă umbrite de construcțiile neterminate și de celelalte locuri pur și simplu abandonate:

Sursa foto

    

Vrei să afli și mai multe curiozități despre China? Atunci citește și despre: Disneylandul abandonat, despre orașe europene copiate și despre cel mai mare mall din lume.

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.