Locuri în care să evadezi din Bucureşti

Locuri în care să evadezi din Bucureşti
 
 

Capitala României, Bucureşti, este un oraş al contrastelor, un loc în care noul se întrepătrunde cu istoria. Dar oricât de fermecător ar fi "Micul Paris", uneori simţi nevoia să evadezi din aglomeraţia acestei metropole. Iar dacă nu îţi permite timpul să pleci în vacanţă, capitala României este înconjurată de locuri minunate în care te poţi relaxa, pentru ca mai apoi să revii în cotidian cu bateriile încărcate. Noi ţi-am pregătit o listă cu câteva locuri din apropierea Bucureştiului, în care să evadezi într-un weekend însorit.

Lacul şi rezervaţia naturală Snagov

Snagov este o destinaţie perfectă pentru un weekend petrecut în natură. Situat la doar 40 de kilometri de capitală, Snagov este locul în care te vei putea bucura de liniştea naturii, pe malul lacului cu acelaşi nume. Lacul Snagov este cel mai adânc din Câmpia Română, are o formă alungită şi multe golfuri, iar apele sale îmbrăţişează în aval o insulă care găzduieşte Mânăstirea Snagov. De jur împrejurul lacului se întind păduri dese şi umbroase... sau ceea ce a mai rămas din Codrii Vlăsiei, care odinioară înconjurau toată zona Bucureştiului. Fie că eşti pasionat de pescuit, sau vrei doar să te relaxezi, de aici nu te vei întoarce decât cu bateriile încărcate, indiferent de sezon.

Lacul Snagov

Fotografie preluata de pe www.jurnaluldeilfov.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pe bicicletă, până la Mânăstirea Cernica

Un pic de mişcare nu strică, chiar şi după o săptămână solicitantă în urma căreia te simţi sleit de puteri. Aşa că, ia bicicleta de coarne şi porneşte alături de prieteni în plimbare! Destinaţia: o oază de linişte. Este vorba despre Mânăstirea Cernica, situată la distanţă mică de Bucureşti. Aici vei găsi de toate: mânăstire, lac şi pădure. Împrejurimile lacului în mijlocul căruia a fost construită mânăstirea îţi vor oferi cadrul propice pentru relaxare şi deconectare de la stresul cotidian.

Manastirea Cernica

Fotografie preluata de pe www.doxologia.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Palatul Mogoşoaia, la doar 10 km de Bucureşti

Palatul Mogoşoaia, o bijuterie arhitectonică a secolului al XVII-lea, se află la o distanţă de doar 10 kilometri de Bucureşti. Este o destinaţie foarte des aleasă de iubitorii de ciclism şi locuitorii capitalei sătui de aglomeraţia urbană. Palatul realizat într-un stil românesc renascentist este înconjurat de parcuri, grădini cu garduri vii tunse sub forma unui labirint şi un lac pe malul căruia te vei putea răcori în zilele toride de vară.

Palatul Mogosoaia

Fotografie preluata de pe www.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pădurea Comana, locul perfect pentru o escapadă

La mai puţin de 40 de kilometri distanţă faţă de Bucureşti se află Rezervaţia Naturală Comana. Locul este cunoscut şi sub denumirea de Delta de lângă Bucureşti şi este destinaţia perfectă pentru o escapadă de weekend. Este locul ideal pentru pasionaţii de aventură, dar şi pentru cei care doresc să se bucure de natura sub toate formele ei. Gama de servicii satisface toate cerinţele, de la locuri de relaxare, la trasee pentru ciclism şi un parc de aventură, până la liniştea pe care o oferă Mânăstirea Comana. Aici se află şi o rezervaţie de bujori, care oferă un adevărat spectacol de culoare şi parfum la mijlocul lunii mai.

Rezervatia Comana

Fotografie preluata de pe romania-redescoperita.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă nu te-am convins să laşi în urmă forfota Bucureştiului şi să evadezi într-unul din aceste locuri, există şi alte alternative. Judeţul Buzău este o zonă care merită explorată, iar Valea Prahovei este, de asemenea, un loc din care te vei întoarce cu bateriile încărcate.

Tu ce alte locuri în care te poţi relaxa, în apropiere de Bucureşti, recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers