Locuința mea de vară e la țară – Serra do Cipo – Minas Gerais

Locuința mea de vară e la țară – Serra do Cipo – Minas Gerais
 
 

De-a lungul celor aproape trei săptămâni petrecute pe tărâm brazilian în timpul celei de-a 20-a Cupe Mondiale am reușit să bifez obiective consacrate de pe harta turistică, însă am rămas cu o imagine completă a diversității cariocas tocmai datorită parcurilor naționale, satelor retrase care ascund frumuseți naturale încă nedescoperite și nexploatate la adevăratul lor potențial.

Aflat la aproximativ 100 de km distanță de Belo Horizonte (capitala regiunii Minas Gerais), Serra do Cipo m-a surprins într-un mod extrem de plăcut, chiar dacă nu i-am bătătorit cărările decât într-o singură zi.

Cum ajungi acolo?   

Minas Gerais este una din cele mai verzi regiuni ale Braziliei și dacă te-a adus drumul până-n Belo Horizonte mergi puțintel mai departe, n-o să regreți. La două ore distanță cu autocarul, înspre nord-estul orașului se deschide Parcul Național Serra do Cipo cu ale sale multe și mărunte sate si cascade. Biletele de autobuz le poți cumpăra direct din stația centrală și nu costa mai mult de 120 RON dus întors.

Unde te cazezi?

Nu există hoteluri în adevăratul sens al cuvântului, însă întreaga zonă e împânzită de pousadas (pensiuni în limba portugheză) așa că ai de unde alege. Noi am găsit un loc superb la un preț foarte bun (160 RON pe noapte / cameră cu mic dejun inclus) la km 99 pe strada principală. Șoferul autocarului a fost mai mult decât amabil lăsându-ne chiar la intrare după ce i-am arătat adresa exactă.  Pousada Anauê Cipó s-a dovedit a fi o alegere excelentă. Proprietarul ne-a ajutat de la primul până la ultimul "salut", vorbind engleza la un nivel bun și arătând o ospitalitate tipic românească Smile

După ce ne-am luat în primire camera și am salvat parola de Wi-Fi, am fost invitați să facem un tur al regiunii cu mașina proprietarului. Am primit sfaturi utile despre obiectivele turistice aflate în imediata apropiere și am beneficiat si de un deal bun la biciclete, plătind aproximativ 50 RON/zi/persoană pentru o străbate zona pe două roți.

Cum îți petreci timpul?

Aflat pe Drumul Diamantelor, Serra do Cipo e de un pitoresc aparte. Numeroase cascade pot fi vizitate într-un timp relativ scurt, cățărările ușoare fiind și ele pe ordinea de zi . Merită să-ți pui mintea cu o bicicletă, aerul curat și peisajele splendide îți vor da o energie nebănuită iar cum pofta de mâncare crește proporțional cu pofta de explorare te poți opri pe marginea drumului și vei mânca mult, ieftin și bun aproape oriunde. Nu uita să comanzi acaraje și suc de maracuja din belșug Smile

Relieful muntos oferă o locație celebră și pentru alpinism, iar unde e vorba de diamante și drumuri greu practicabile ne întâlnim în istorie mai mereu și cu sclavi, trilha dos escravos (traseul sclavilor) fiind accesibil pentru o plimbare montană de nivel mediu.

Parcul mai este cunoscut și pentru titlul de "The World’s Largest Garden", peste 1600 de specii de flori putând fi observate alături de o varietate de tipuri de roci care datează încă din era pre-Cambriană atunci când întreaga regiune s-a aflat sub apă.

Locul are un potențial enorm, farmecul lui neatins m-a cuprins și m-a surprins instant, iar daca nu v-au convins cuvintele o să las imaginile să vorbească.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers