Liverpool: surpriza excursiei

Liverpool: surpriza excursiei
 
 

Liverpool a fost supriza excursiei pe care am făcut-o în martie, anul acesta. De-aș fi putut anticipa ce mă așteaptă, zău că aș fi stat cel putin o săptamână în acest oraș minunat!

Vestea bună este ca există și zboruri low cost, și oferte accesibile de cazare. Așadar, nu vă rămâne decât să vă apucați serios de planificat. Eu cu siguranță îl păstrez încă în "To do list".

Am să vă povestesc despre locurile pe care le-am vizitat, însă țineți cont de faptul că eu am stat acolo doar 3 zile şi am apucat să văd doar o mică parte din atracțiile acestui oraș.

Cunoașteti expresia "He had me at Hello"? Liverpool had me at Albert Dock! Fiind chiar vis-a-vis de hotelul în care am stat, acest chei impresionant aflat pe malul râului Mersey, face parte din patrimoniul UNESCO. Albert Dock găzduiește câteva muzee de referință pentru Liverpool, cum ar fi: Beatles Story, International Slavery Museum, Merseyside Maritime Museum și Tate Liverpool. 

Liverpool

Liverpool

Liverpool

Liverpool

Liverpool

Vă recomand să nu ratați Muzeul Maritim unde, printre multe exponate interesante și machete, veți putea vizita galeria dedicată Titanic-ului, unde sunt păstrate obiecte salvate de pe navă precum și elemente din recuzita filmului regizat de James Cameron. 

Muzeul Maritim

Muzeul Maritim

Muzeul Maritim

Sfatul meu este să nu părăsiți clădirea fără să parcurgeți și Muzeul Internațional al Sclaviei. Multe dintre vitrinele organizate acolo vă vor ține minute în șir pe gânduri, facând din acest muzeu, o experiență de neuitat.

Muzeul Internațional al Sclaviei

Muzeul Internațional al Sclaviei

Și dacă tot vă aflați în Albert Dock, dați o fugă cât de mică si luați-vă un bilet pentru ferry. Chiar dacă nu sunteți amatori ai unei plimbări mai lungi cu vaporașul, varianta mai scurtă și mai ieftină este cu ferry-ul care traversează râul Mersey dus-întors. Veți obține o perspectivă mult mai fotogenică asupra orașului.

Liverool

Liverool

Să trecem un pic și la capitolul "catedrale". O catedrală mai puțin obișnuită ca stil arhitectonic este Catedrala Metropolitană. Eu una am fost surprinsă de forma ei conică, cu o turlă în formă de trunchi de con, cu vitralii multicolore. O experiență inedită. Merită o vizită!

Catedrala Metropolitană

Piesa de rezistență la capitolul "catedrale" este, după părerea mea, Liverpool Cathedral (numită și "Cathedral Church of Christ in Liverpool"), care impresionează prin fiecare metru pătrat din cei 9,687 ai săi. Este cea mai mare catedrală din Anglia și Țara Galilor, motiv pentru care iți vor trebui câteva minute să treci de intrarea unde vei fi repetat de câteva ori "Wow!". Și ca să nu credeți că sunteți într-o simplă catedrală, aflați că veți găsi aici și câteva săli festive, un restaurant, o cafenea și nu numai. Mai multe detalii surprinzătoare puteti descoperi la fața locului dar și pe site-ul catedralei: liverpoolcathedral.org.uk

Liverpool Cathedral

Liverpool Cathedral

Nu-i așa că nu aș putea încheia povestea despre Liverpool fără să vă spun de legendara trupă Beatles? Dar n-am să vă "trimit" la muzeu, ci în club! Ar fi și păcat să nu ajungeți în Cavern Club, unde celebra formație a susținut 292 de cântări. Acest leagăn al muzicii pop britanice este deschis zilnic. În fiecare seară câteva formații autohtone vă vor încânta auzul! Programul acestora îl găsiți aici: cavernclub.org

Cavern Club

Cavern Club

Sper că v-am stârnit interesul pentru acest oraș încântător! Eu cu siguranță voi reveni, cu prima ocazie!

P.S.: Am găsit și Strada Speranței. Indiciu: "Liverpool Cathedral" Wink

Liverpool


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers