Lisabona gratis: 7 lucruri pe care le poți face fără să cheltui bani

Lisabona gratis: 7 lucruri pe care le poți face fără să cheltui bani
 
 

Lisabona este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, pe care merită să-l vezi cel puțin o dată. Ei bine, dacă te gândești că o astfel de călătorie te-ar costa prea mult, trebuie să știi că există o mulțime de atracții turistice din Lisabona de care te poți bucura fără să cheltui niciun euro. Iată zece dintre cele mai interesante activități gratuite din Lisabona

Fie că e vorba despre tururi gratuite, plimbări prin Piața Hoților sau o mulțime de muzee cu intrare liberă, toate acestea se regăsesc pe lista de activități gratuite din Lisabona. Mai jos te învățăm exact cum să obții cât mai mult din călătoria ta la Lisabona. Laughing

Citește și: 8 atracţii turistice pe care să nu le ratezi în Lisabona

Vezi Lisabona la picior împreună cu Wild Walkers

Ca să o luăm cu începutul, trebuie să știi că Wild Walkers este o companie de turism low-cost. Nu e doar low-cost cu numele ci, într-adevăr, încearcă să le ofere turiștilor cele mai bune facilități pentru bani cât mai puțini. De aceea tururile lor cu ghid sunt gratuite, iar turiștii pot lăsa donații în funcție de posibilități.

Astfel, dacă ai ajuns în capitala Portugaliei nu uita că tururile Wild Walkers trebuie să se regăsească pe lista ta de activități gratuite în Lisabona. Vizita te va purta, în principal, prin centrul Lisabonei, iar pe lângă atracțiile turistice cunoscute, Wild Walkers se laudă că poate să-ți arate câteva obiective secrete pline de mituri și legende.

Lisabona

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Prima duminică din lună, perfectă să descoperi cultura din Lisabona

Hai să-ți spunem un secret! Dacă vizitezi Lisabona, încearcă să faci în așa fel încât să ajungi în capitala Portugaliei la început de lună. Mai precis, în fiecare primă duminică din lună mai multe atracții turistice din Lisabona oferă intrarea gratuită.

Poți să vezi: Muzeul Artei Populare, Muzeul Chiado, National Coach Museum, Muzeul Național de Arheologie, Muzeul Muzicii, Muzeul Național al Faianței, Muzeul Naval, Muzeul Național al Artei Antice, Mănăstirea Jeronimos, Muzeul Național al Teatrului și al Dansului, Muzeul Bordalo Pinheiro, Muzeul Calouste Gulbenkian (intrare gratuită în fiecare duminică) sau Muzeul Marionetelor (intrare gratuită în fiecare duminică dimineața).

Lisabona

Fotografie preluată de pe lisbonstopover.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Feira Da Ladra, Piața Hoțiilor din Lisabona

Feira Da Ladra este cea mai mare piață de antichități și vechituri din Lisabona. Este atât de populară încât s-a transformat într-o veritabilă atracție turistică pe care poți să o vizitezi fără să cheltui niciun ban (desigur, asta dacă nu-ți cumperi ceva din piață).

Numele Feira Da Ladra s-ar traduce drept Piața Hoților. De unde vine acest nume? Ei bine, în Lisabona există gluma că, dacă astăzi ți s-a furat ceva, mâine cu siguranță o să găsești obiectul respectiv pe una dintre tarabele din Feira Da Ladra. Dacă vezi vreun lucru care-ți place, nu ezita să negociezi. De cele mai multe ori vânzătorii lasă din preț.

Feira da ladra lisabona

Fotografie preluată de pe 10best.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Poți să ai Lisabona la picioare fără să cheltuiești nimic

Printre numeroasele activități gratuite din Lisabona de care te poți bucura se numără și panoramele superbe care împânzesc orașul așezat pe mai multe coline. Ca să ai parte de cele mai frumoase priveliști trebuie să ajungi pe una dintre miradouro, un fel de terase special amenajate pentru a vedea orașul de sus.

Una dintre cele mai populare este Miradouro de Santa Luiza, care oferă o panoramă excelentă peste Alfama, unul dintre cele mai vechi cartiere din oraș. De asemenea, merită să faci o plimbare și până la Miradouro de Sao Pedro de Alcantara, care oferă o priveliște excepțională peste Baixa.

Lisabona

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fie vară sau iarnă, Lisabona te cheamă la plajă

Situată la aproximativ 20 de minute cu trenul de centru, Praia de Carcavelos se numără printre atracțiile turistice din Lisabona pe care merită să le descoperi măcar o dată. E adevărat că trebuie să plătești biletul de tren (prețul este cuprins între 1 și 4 euro, în funcție de trenul și ora aleasă pentru călătorie), însă accesul pe plajă este gratuit.

Dacă mergi vara, o să te poți relaxa la soare, poți să faci o baie răcoritoare sau să-ți încerci abilitățile de surfing. În sezonul rece o să ai parte de o priveliște minunată, Praia de Carcavelos fiind locul potrivit pentru o evadare din urban, atunci când agitația din oraș devine obositoare.

Lisabona

Fotografie preluată de pe lapislavra.wordpress.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Istoria orașului Lisabona se spune în... subteran

Dacă îți dorești să vizitezi atracții turistice din Lisabona ceva mai puțin obișnuite, atunci trebuie neapărat să descoperi Zidul D. Dinis. Situat în subsolul Muzeului Banco de Portugal, zidul se întinde pe o lungime de aproximativ 30 de metri, fiind construit în secolul al XIII-lea. Acesta este locul perfect pentru cei care vor să vadă cu proprii ochi istoria portugheză și să înțeleagă mai bine rădăcinile orașului Lisabona.

Deși a fost construit în secolul al XIII-lea pentru a proteja orașul de cotropitori, în 1755 un cutremur puternic a lovit capitala Portugaliei, iar zidul a fost îngropat pentru mai bine de 250 de ani. Abia în 2010, arheologii l-au scos la lumină.

Lisabona

Fotografie preluată de pe 10best.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Descoperă trecutul negru din Lisabona

Printre atracțiile turistice din Lisabona pe care merită să le vezi se numără Muzeul Rezistenței și al Libertății. Acesta prezintă perioada în care Portugalia se afla sub un regim autoritar (1933 – 1974). Muzeul este situat în incinta unei foste închisori politice (Aljube) și aduce un omagiu victimelor dictaturii, promovând în același timp democrația și libertatea. Având trei etaje, muzeul prezintă cronologic evenimentele din acea perioada de la instalarea fascismului în Portugalia până la revoluția care a pus capăt celor 48 de ani de dictatură.

Lisabona

Fotografie preluată de pe 10best.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unde să te cazezi în Lisabona

Cauți cazare în Lisabona la un preț rezonabil? Uite ce-ți recomandăm:

Citește și: Cât costă o vacanță în Lisabona în 2017

Tu ce alte atracții turistice gratuite din Lisabona ne-ai recomanda?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers