Letonia, un tărâm magic cu peisaje naturale de excepție și monumente Art Nouveau

Letonia, un tărâm magic cu peisaje naturale de excepție și monumente Art Nouveau
 
 

Un adevărat mozaic de păduri dese, lacuri cristaline și coaste sinuoase, Letonia este un adevărat parc uriaș nealterat în jurul unei singure metropole, minunata Riga. Letonia este o țară mai mică, dar asta nu înseamnă că nu poți să te pierzi printre peisaje spectaculoase, fără să fi nevoit să le împarți cu nimeni altcineva.

Letonia este destinația perfectă pentru cei care vor să petreacă o vacanță liniștită făcând drumeții, ture cu bicicleta sau visând cu ochii deschiși pe o plajă cu nisip alb, mărginită cu păduri de pin.

Cunoscută oficial drept Republica Letonia, această mică națiune a fost ascunsă în spatele Cortinei de Fier până la începutul anilor ’90. Astăzi, în schimb, Letonia este una dintre cele mai populare țări baltice care își atrage vizitatori cu peisaje dramatice, o cultură fascinantă și o capitală, Riga, vibrantă și modernă.

Letonia, și mai ales Riga, este distinctă de celelalte două state baltice, Estonia și Lituania. Influența germanică se simte mai puternic aici, dar ocupația sovietică a lăsat această țară cu o minoritate semnificativă de ruși, devenind astfel un loc divizat de limbă și cultură. Riga, în special, este un oraș bilingv, deși limba oficială este letona.

Riga, un adevărat muzeu de arhitectură

Declarată Capitală Europeană a Culturii în 2014, Riga se mândrește cu una dintre cele mai impresionante colecții de clădirii Art Nouveau din lume, precum și un centru vechi incredibil, aflat pe lista de locuri din Patrimoniul Cultural a UNESCO.

În centrul capitalei Riga vei descoperi biserici medievale, clădiri renascentiste grandioase și o piață spectaculoasă, găzduită în interiorul unui fost hangar pentru zepeline din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Centrul vechi al capitalei letone este dominat de Catedrala Riga, cea mai mare biserică medievală din zona baltică și una dintre cele mai importante atracții turistice din această metropolă fermecătoare.

Letonia

Comorile din inima Letoniei

Deși vibranta capitală este magnetul principal pentru turiștii de pretutindeni care se avântă până în acest colț al bătrânului continent, pentru a experimenta adevăratul spirit leton trebuie să explorezi zona rurală de a Letoniei de o frumusețe rară, cu ale sale lacuri, păduri și plaje cu nisip fin.

Palatul Rundāle este un adevărat paradis rural, dramaticul fort al Castelului Turaida păstrează secole de istorie zbuciumată în zidurile sale ruginii, în timp ce Muzeul Etnografic în Aer Liber, ce se întinde pe malul lacului Juglas, te invită într-o călătorie spectaculoasă prin povestea acestei națiuni fascinante. Orașele medievale minunat păstrate Kuldīga și Cēsis sunt și ele destinații de neratat.

Letonia este bogată și în monumente naturale, precum Golful Riga, și coasta sinuoasă de-a lungul Mării Baltice, care se mândrește cu o salbă de plaje cu nisip fin. Jūrmala, la mai puțin de 40 de kilometri de Riga, este o stațiune desprinsă parcă de pe coasta mediterană, cu zeci de kilometri de plaje aurii, mărginite cu diferite spa-uri, piscine termale cu noroi și restaurante cu specific marin.

Parcul Național Gauja, Letonia

În inima Letoniei vei descoperi o multitudine de parcuri și rezervații naturale, dar Parcul Național Gauja îți va atrage primul atenția. Această vale pitorească este un loc cu o frumusețe răvășitoare, cu râuri învolburate, stânci antice și, primăvara, cu o mare uriașă de flori albe de cireș. Parcul Național Gauja nu este doar un paradis pentru pasionații de drumeții, ciclism sau sporturi de apă, ci și unul dintre cele mai bune locuri pentru pasionații de ornitologie din Letonia, după Pape și Capul Kolka.

Deși majoritatea turiștilor nu au curaj să se avânte în afara zidurilor capitalei Riga, cei care îndrăznesc vor descoperi adevărate comori, pe care, sfatul nostru, este să le exploreze în tihnă.

Descoperă locurile minunate din Letonia în galeria de mai jos: 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers