Legendele României: obiectivele turistice cu cele mai stranii mituri – partea a patra

Legendele României: obiectivele turistice cu cele mai stranii mituri – partea a patra
 
 

Principalele atracții turistice din România au atras dintotdeauna călătorii din cele patru colțuri ale lumii, dar nu toată lumea este familiarizată cu legendele sinistre țesute în jurul acestor locuri. Mituri fantastice cu îndrăgostiți, uriași, zmei, urși și comori nemaivăzute înconjoară aceste obiective turistice dându-le o notă de mister. Iată care sunt cele mai interesante legende despre atracțiile turistice din Romania.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor

Considerat drept unul dintre cele mai frumoase castele din lume, Castelul Crovinilor are și o mulțime de legende ce amplifică atmosfera fascinantă a acestei fortărețe medievale. Cea mai populară legendă despre Castelul Corvinilor se referă la corbul cu inel în cioc care se află pe blazonul familiei. Se spune că Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, cu o tânără din Țara Hațegului. Regele Ungariei îi dă de soț tinerei unul dintre vitejii săi, Voicu, dar și un inel pentru viitorul copil, care îl va ajuta să fie recunoscut la curtea regală.

Când Ioan crește, familia pornește spre curtea regală, dar, în timpul unui popas, un corb atras de strălucirea inelului, fură bijuteria. Micul Ioan omoară corbul cu o săgeată și recuperează inelul. Auzind pățania, regele este impresionat și decide ca simbolul familiei să fie un corb cu un inel în cioc.

Citește și: Castelul Corvinilor – monument al istoriei medievale româneşti

Lacul fără fund

Lacul fără fund

Fotografie preluata de pe romaniadacia.wordpress. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lacul fără fund din Munții Șureanu este subiectul a o sumedenie de legende fascinante cu balauri și comori. Localnicii evită să facă baie în acest lac, deoarece se spune că pe fundul său trăiește un balaur care te trage la fund și te omoară dacă îndrăznești să intri în apă. Lacul fără fund este cunoscut și sub numele de Lacul Vulturilor, pentru că aici se spune că vulturii veneau să-și învețe puii să zboare.

De asemena, se mai crede că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, localnicii au construit un drum pe sub lac pentru a păcăli armata germană, iar tancurile care au intrat în apă nu au mai ieșit. Oameni care trăiau în localitățile din jur își aruncau comorile în Lacul fără fund de frica tătarilor, dar nu au mai reușit să le recupereze, după ce cotropitorii au trecut.

Cascada Răchițele

Cascada Răchițele

Fotografie preluata de pe traveleurope.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cascada Răchițele, cunoscută și sub numele de Cascada Vălul Miresei, are o poveste cel puțin la fel de fascinantă ca restul legendelor de pe această listă. Se spune că numele cascadei provine de la o mireasă care, în urmă cu mulți ani, a trecut prin acest loc și a căzut de pe stânci, iar voalul ei a rămas agățat de pietre. Nuntașii care s-au oprit la locul tragediei au început să plângă, iar lacrimile lor au format cascada, care azi se numește Răchițele.

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței

Fotografie preluata de pe mihaelapalade.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Peștera Ialomiței este cea mai cunoscută din Munții Bucegi, fiind un adevărat loc de pelerinaj pentru credincioșii care vor să viziteze mănăstirea cu același nume aflată la intrare în cavernă. Legendele spun că această peșteră se întinde pe o suprafață mult mai mare și poți merge zile întregi prin tunelurile și galeriile ei. Se mai spune că în Peștera Ialomiței se află un bolovan dăruit de însuși Zamolxe, iar dacă îl atingi, dorințele ți se vor îndeplini. În Grota Pustnicului, în apropiere de peșteră, pe o stâncă plată, se strânge apă din condens, despre care localnicii spun că are puteri tămăduitoare.

Mănăstirea rupestră Șinca Veche, județul Brașov

Mănăstirea rupestră Șinca Veche, județul Brașov

Fotografie preluata de pe infobraila.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La 45 de kilometri de Brașov se află unele dintre cele mai vechi monumente feudale românești, un complex monahal denumit după localitatea Șinca Veche, aflată la 3 kilometri. Această clădire simplă este cunoscută de localnici sub mai multe nume, inclusiv "Templul Ursitelor", "Templul Dorințelor", "Mănăstirea Săpată în Stâncă" sau "Templul Extratereștrilor".

Legendele despre Templul de la Șinca Veche datează din cele mai vechi timpuri, mai ales că nu se cunoaște exact originea acestui lăcaș de cult. Se spune că atunci când te așezi sub turnul conic al templului și îți pui o dorință, ți se va îndeplini, dacă ai inima curată și ești plin de credință. De asemenea, nisipul fin din interiorul templului conține cristale de siliciu și cuarț, care, spun localnicii, sunt folosite pentru a comunica cu civilizații extraterestre. 

Află și alte legende fascinante din România aici.

Acum e rândul tău! Spune-ne în comentarii ce alte astfel de legende cunoști!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers