Lectura de week-end: o calatorie in Asia, plimbare prin Constanta si pe acoperisul Semenicului

Lectura de week-end: o calatorie in Asia, plimbare prin Constanta si pe acoperisul Semenicului
 
 

Săptămâna aceasta am fost mai harnic (sau mai leneş la muncă, depinde din ce punct de vedere o privim) şi am reuşit să urmăresc mai multe blogguri unde am găsit o mulţime de subiecte interesante pe care aş dori să vi le prezint şi vouă.

Vă invit să facem împreună o călătorie virtuală prin Asia, să urcăm pe acoperişul Semenicului, să facem o plimbare prin Constanţa şi de ce nu să aflăm cu ce se mănâncă snowkite-ul. O surpriză plăcută a fost că am descoperit blogul lui Nicu, un blog nou, care cu siguranţă merită urmărit!

Vizitează Indonezia pe banii statului

Indonezia

Am dat peste un articol foarte interesant la prietenii noştri de la Nomadic. Cum adică statul indonezian te plăteşte un an de zile să stai aproape degeaba pe la ei prin ţară? Ştiaţi că se poate? Trebuie să înveţi doar limba lor, ceea ce este aproape imposibil să nu o faci din moment ce stai acolo un an şi în rest să-ţi savurezi concediul J. Sună al dracului de bine! Trebuie doar să aplici la bursa Darmasiswa şi dacă eşti acceptat ... Indonezia here I come. Mai multe detalii despre această bursă puteţi găsi aici.

Pe acoperişul Semenicului

Semenic

În primul rând îi mulţumesc Andei că am învăţat şi eu ceva nou: cel mai înalt punct din Munţii Semenic nu este vârful Semenic, cum am crezut eu, ci Piatra Goznei. Chiar dacă diferenţa este doar de 1 metru, totuşi ea există. Veţi vedea nişte poze de-a dreptul superbe făcute de la 1447 de metri. Vă invit să fiţi şi voi pentru câteva minute „stapânii lumii” alături de Anda şi să cuceriţi Semenicul.

Transilvania Snowkite Festival

Snowkite Festival

Acest festival se va desfăşura în perioada 16-20 ianuarie pe platoul Muntelui Mare din Munţii Apuseni la o altitudine de 1800 de metri. În fiecare zi va avea loc o competiţie cu tematică diferită, cea mai interesantă pare a fi cea de freeriding. Cei care sunt interesaţi pot avea parte şi de un training gratuit pentru a descoperi frumuseţile acestui sport. Dar nici nu v-am întrebat dacă ştiţi ce înseamnă snowkite. Nu e nimic .... aflaţi mai multe despre acest sport şi despre festival aici.

City break în Constanţa

Constanţa

Sunt convins că mulţi dintre voi aţi ajuns prin Constanţa, mai ales în sezonul estival. Dar să ştiţi că acest oraş nu înseamnă doar mare, plaje şi cluburi. Are o mulţime de locuri frumoase pe care le puteţi vizita. În cazul în care mai ajungeţi la Constanţa vă recomand să folosiţi articolul Dianei drept ghid. Este excelent!

În lumea culmilor estice

Muntii Lotrului

Pe Nicolae l-am cunoscut prin intermediul campaniei „Împreună putem promova frumuseţea României!”.  Dorea foarte mult să ne ajute să promovăm frumuseţile din ţara noastră, dar nu avea un blog propriu pe care să poată să scrie despre drumeţiile sale (scria pe diverse site-uri). Şi iată că şi-a făcut blog şi a publicat primul articol. Fă spun sincer că am citit articolul lui de două ori. Pe lângă faptul că este foarte interesant, este şi foarte bine documentat.  Dar nu vă mai plictisesc, ci vă invit să intraţi şi voi în această lume a culmilor estice. Abia aştept următorul lui articol!

Myanmar, the final frontier

Myanmar

Cu Cezar deja m-am obişnuit că scrie nişte articole superbe, aşa că eram sigur că voi da de ceva interesant pe blogul său, mai ales că abia ce s-a întors din Asia. A început o serie de articole despre Myanmar (deocamdată are 3 părţi publicate), în care ne introduce foarte frumos în atmosfera acestei ţări şi ne invită la o plimbare virtuală alături de el.

Cam atât pentru sfârşitul acesta de săptămână. Sper că v-au plăcut articolele selectate şi că aţi avut ce învăţa din ele.

 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers