Lectura de week-end: locuri din România ideale pentru un sfârşit de săptămână

Lectura de week-end: locuri din România ideale pentru un sfârşit de săptămână
 
 

De câteva săptămâni am observat că mi se întâmplă un lucru ciudat… şi anume, toate lecturile mele weekend sunt despre subiecte din România, asta în condiţiile în care mă bat cu pumnul în piept şi mă descriu pe toate site-urile iubitoare de City Break-uri în oraşe mari şi aglomerate, iar de când m-am întors din Turcia, am urlat la fel de tare că îmi doresc să-mi fac toate concediile în afara Europei...

Într-adevăr, recunosc că în mine se ascunde la vedere un copil care trăieşte în prezent şi care tot ce vede nou, spune că e cel mai frumos lucru, dar se pare că în esenţă tot către sălbăticia naturală a ţării nostre trag.

Pe scurt, subiectul zilei de astăzi: România (din nou), fără niciun motiv şi fără nicio explicaţie, doar "pur şi simplu România".

Ce poţi face pe litoralul Românesc?
9 sugestii

Ierusalim

Pentru că locuiesc la o distanţă mai mare de 700 de kilometri de Litoralul Românesc, recunosc că mi-am făcut concediile la Marea Adriatică – era mai aproape şi mai albastră. Anul acesta vreau să schimb ceva, aşa că, mi-am propus să explorez Marea Neagră.

Pentru că nu sunt omul care vrea să lenevească în concediu, am căutat chestii interesante pe care le-aş putea face, şi am găsit articolul acesta. Sincer… merită!

Citeşte articolul complet!

Salina Praid

Dublin

Sincer, nu am fost în viaţa mea într-o salină şi interesant este că nici nu mi-am dorit, asta până să fie renovată Salina Praid. Întotdeauna mi-am imaginat că o salină este altceva, nicidecum un spaţiu cu trambuline, tobogane, zone pentru badminton sau zone de escaladat și parcus cu obstacole într-o oază de sănătate.

De când am aflat asta, recomand la toată lumea şi cu ocazia asta vă prezint şi un articol drăguţ, care poate fi citit atât în limba română, cât şi în engleză.

Citiţi articolul complet!

Cele mai frumoase pieţe din România

Venetia

Nu ştiu dacă v-am mai recomandat vreodată articolul acesta, sau am impresia aceasta pentru că l-am citit eu de mai multe ori, însă oricare dintre variante este corectă… merită! Mi se pare foarte greu să faci un top a celor mai frumoase pieţe dintr-o ţară… toate sunt frumoase, toate sunt bătrâne, toate au o poveste interesantă şi cu toate acestea, articolul celor de la ici-colo.ro este foarte obiectiv.

Citiţi articolul complet!

La Sarmizegetusa Regia a venit primăvara

Amsterdam

Din nou vă prezint o slăbiciune de-a mea: Sarmizegetusa Regia! Mă chinui de ceva timp să ajung în acest loc, însă de fiecare dată intervine câte ceva şi renunţ, de cele mai multe ori… vremea. Mă bucur foarte tare să aud că a venit primăvara în acest loc, pentru că îl pot trece pe lista mea pentru primul weekend liber. Cât despre articol, vă las pe voi să vă daţi cu părerea, a mea se duce prin faptul că vi l-am recomandat. 

Citiţi articolul complet!

În căutarea narciselor de la Baiului

Bologna

Dacă aveţi un mare semn de întrebare când vine vorba de localizarea acestui "bai" pe hartă, nu-i problemă. Dacă gândiţi "de ce aş citi un post despre un loc în care nu voi merge niciodată", treceţi şi peste asta, le-am gândit şi eu. Deschideţi articolul, este genial! Printre puţinele chestii pe care le-am citit şi m-au dus acolo. Am fost cu grupul, am simţit energia pământului, a narciselor, am auzit mantrele care le asculta Cezar… am fost acolo!

Citiţi articolul complet!

Vă doresc un sfârşit de săptămână liniştit şi spor la citit!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers