Lectura de week-end: finalizarea Sagradei Familia, impresii din Kiev, Nyiregyháza, dealul cu melci, noi rute Tarom şi poveşti cu români interesanţi

Lectura de week-end: finalizarea Sagradei Familia, impresii din Kiev, Nyiregyháza, dealul cu melci, noi rute Tarom şi poveşti cu români interesanţi
 
 

Dacă este vineri, avem lectura de weekend. Pentru că am avut o săptămână frumoasă şi uşoară, mi-a permis atât timpul, cât şi starea de spirit, să citesc mai mult ca de obicei blogosfera de turism din ţărişoara noastră. Am găsit foarte foarte multe articole interesante şi regret că a trebuit să fac o selecţie atât de scurtă, însă aşa este şablonul...

Pe scurt, lectura de weekend din această săptămână prezintă cum va arăta Sagrada Familia la finalul construcţiei, câteva impresii şi poveşti din Kiev, informaţii despre oraşul Nyiregyháza – un loc uşor de vizitat şi accesibil oricărui român, povestea unui om simplu din breasla curelarilor din Sighişoara, informaţii despre noile rute ale companiei Tarom către Geneva şi Moscova şi detalii despre un loc minunat din România, despre care nu mulţi ştiu foarte multe informaţii: Dealul cu Melci din munţii Apuseni.

Vă doresc lectură plăcută!

Cum va arăta Sagrada Familia la finalul construcţiei

Anul acesta a fost al patrulea an consecutiv în care am vizitat Barcelona. Am văzut constant evoluţia Sagradei Familia însă nu mi s-a părut niciodată o schimbare substanţială ca structură... însă trebuie să recunosc că rezultatul final din acest clip m-a lăsat fără cuvinte.

Vezi video!

Impresii şi poveşti din Kiev

Vă pun această prima parte a poveştii, care cuprinde în mare parte drumul până la Kiev. Este o poveste care efetiv "te duce" în acele locuri "din spatele ferestrei de tren trăim unul dintre acele momente în care ne simţim privilegiaţi că suntem din România..."

Citeşte povestea!

Greu de scris și pronunțat, dar ușor de vizitat: Nyiregyháza

Mirel Matyas povesteşte despre Nyiregyháza, un oraş situat la doar câţiva zeci de kilometri de locuitorii din Transilvania de Nord: "oraşul are un mare potențial turistic, în special din pricina moștenirii istorice, a clădirilor elegante cu arhitectură "fin de siècle" şi a zonelor de agrement din jurul oraşului".

Citeşte despre acest loc!

Un om simplu din Breasla Curelarilor, în Sighișoara

"În zona săsească, pe vremuri, meșterii erau grupați pe meserii, în bresle? Te invit la Sighișoara, să cunoaștem împreună un meșter din Breasla Curelarilor, meșter care duce înainte meseria, așa cum era practicată de sașii din vechime..."

Citeşte întreaga poveste!

NOI RUTE TAROM: Geneva şi Moscova

"Din Bucureşti, au început zboruri spre Praga şi Dublin, din Cluj spre Praga si in fine, mai multe zboruri din Iasi. Ei bine, incepand de azi, harta rutelor Tarom creste cu doua destinatii – una spre vest – Geneva, cealalta spre est – Moscova. Hai sa le luam pe rand..."

Citeşte articolul complet!

Dealul cu melci - vacanţă în Apuseni

Dealul cu melci este un obiectiv turistic unic în România. Spre ruşinea mea, din nou trebuie să recunosc din nou că nu am auzit de un obiectiv turistic atât de important, însă în acelaşi timp mă bucur pentru că România nu încetează să mă surprindă cu locuri minunate.

Citeşte despre acest loc!

Ce părere aveţi despre lectura noastră de weekend?

     

Îţi mai recomandăm şi  Lectura de weekend: Floreşti, Herculane, Costeşti, Mălâncrav şi în inima munţilor Apusenilor Lectura de weekend: arhitectura RomânieiLectura de weekend - explorează România înainte să o părăseşti şi Lectura de weekend: destinaţii ideale pentru City Break-uri în 2013!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers