Lectura de week-end: destinaţii apropiate, ideale de vizitat primăvara

Lectura de week-end: destinaţii apropiate, ideale de vizitat primăvara
 
 

Pentru că primăvara este ca şi instalată în toate colţurile ţării, înseamnă că mai avem puţin până la linia de start care ne dă drumul serilor petrecute în natură, orelor de lenevit la soare, weekendurilor la munte, escapadelor de la sfârşit de săptămână etc.

Plecând de la această premiză, m-am gândit ca lectura de weekend din această săptămână să cuprindă recomandări de locuri ideale pentru această perioadă, de la diferiţi blogeri de turism din ţară.

După o scurtă trecere în revistă a blogurilor pe care le citesc, am găsit destul de multe subiecte care se învârt în jurul acestui subiect. Vă prezint câteva dintre ele...  

Acasă la Veronica Micle

Versailles

Pentru că vorbeam de obiective turistice care se pot vizita chiar şi în câteva ore, o recomandare foarte interesantă ne face Alexandrer, pe blogul său personal: Casa Memorială Veronica Miclea!

"Cele câteva panouri montate în pereţii crăpaţi păstrează intactă tensiunea iubirii Eminescului. De la un text la altul, după geometria spaţiului de expunere, de la un rând de scrisoare la un vers romantic, poţi să reconstuieşti anii dramatici ai legăturii Veronica Micle – Eminescu". 

Pe mine m-a convins! Citiţi articolul complet!

Poiana Inimii, un loc unic lângă Alba Iulia

Poiana Inimii Romania

Am văzut nenumărate fotografii cu această poiană circulând pe internet. Spre ruşinea mea... nu am ştiut că poiana este în România, lucru care nu poate decât să mă bucure, asta pentru că întotdeauna îmi place să descopăr locuri noi. Mă voi reîntoarce într-un loc pe care l-am mai vizitat doar la bătrâneţe...

Florin povesteşte în articolul său că poiana se află în apropiere de Alba Iulia, dar și de Teiuș, mai exact în Munții Trascău. De fapt, mai bine citiţi voi, există şi o hartă în articol, personal mi se pare foarte drăguţ totul.

Citiţi articolul complet!

Turul României: Ziua 11 - Circuitul Galbenei

Locuri romantice

Ziua 11 din turul României făcut de Alexandra mi s-a părut absolut senzaţională... nu că restul zilelor nu au fost, dar am empatizat foarte bine cu Circuitul Galbenei, din Munţii Bihor.

În primul rând locurile despre care povesteşte sunt absolut minunate, modul în care povesteşte este simplu şi concis, fotografiile nu sunt deformate, iar umorul ei este din aceeaşi categorie cu al meu. 

Povestea despre "Circuitul Galbenei" chiar te face să-ţi doreşti să ajungi în acest loc. Citiţi articolul complet!

Bucureşti... şi un pic mai mult

turist in bucuresti

De foarte mult timp îmi doream să citesc un articol de genul acestuia, scris de Alexandra Savulescu pe blogul său, despre Bucureşti, pentru că fiecare oraş pe care l-am vizitat, după câteva zile de locuit în el parcă prindea altă formă...

Barcelona, Budapesta, Belgrad, Viena, Venetia, Valencia, Londra, Praga, Paris sunt doar câteva exemple care mi-au dat acest sentiment şi m-au făcut să-mi pun întrebarea... ce simte un turist care vine prima oară în Bucureşti, Sibiu sau Timişoara.

Citind acest articol, preţ de câteva minute mi-am răspuns acestor gânduri, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Citiţi articolul complet!

Cetatea Rupea

Lisabona

Cetatea Rupea - paaas din nou. Nu am auzit niciodată despre acest loc, dar citind descrierea şi propoziţia: "Unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României", pe mine m-au convins!

Cei de la LipaLipa spun că locul este superb, cu o încărcătură istorică care se simte la tot pasul, ba chiar o introduc în lista celor 10 locuri din România recomandate de ei. Mi se pare foarte interesant acest alt loc care poate fi vizitat în câteva ore. Citiţi articolul complet!

Arbanasi, un sat pitoresc din Bulgaria

Cetatea Cisnadioarei

Cei de la Turul de Weekend ne recomandă un loc interesant: Arbanaşi, cică un sat interesant din Bulgaria, la care se ajunge în doar câteva ore de mers cu maşina din capitală.

"o fi un sat, însă nu orice fel de sat – este de fapt o mini bijuterie (...) casele sunt din lemn şi piatră, cu garduri tot din piatră. Practic fiecare casă parcă s-ar dori o mini fortareaţă, plimbarea pe uliţe te transpune în alte timpuri"

Citeşte articolul complet!

Sfarşitul unui suflet călător în Africa!

Cetatea Cisnadioarei

Acest articol îl completez lecturii de weekend cu două zile după ce am scris conţinutul de mai sus. Ştiu că nu face parte din categoriile despre care povesteam, însă este o lecţie de viaţă, viaţă scurtă într-adevăr, însă care merită citită de oricine. 

Nu vă mai dau mai multe detalii pentru că numai cineva care "a fost acolo" poate să descrie cu adevărat toată povestea! 

Citeşte articolul complet!

Vă doresc un sfârşit de săptămânăfrumos şi mult spor la citit!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers