Lectura de weekend: destinaţii recomandate de blogerii de turism din România

Lectura de weekend: destinaţii recomandate de blogerii de turism din România
 
 
 

Bine v-am regăsit după o nouă săptămână frumoasă. Nu am foarte multe lucruri să vă spun, pentru că încă am proaspătă în minte lectura de weekend de săptămână trecută, cea cu City Break-urile în România, mai exact în Iaşi, Turda, Piatra Neamţ, Galaţi şi Cluj.

Pentru această săptămână nu v-am pregătit nimic, pentru am fost convinsă până acum câteva ore că astăzi este de fapt o fumoasă zi de joi, aşa că, o să vă povestesc despre ce am citit eu săptămâna aceasta pe blogurile de turism din România, mai exact, despre unde au mai călătorit colegii mei de breaslă şi ce destinaţii tutistice interesante ne recomandă.

Impresii din Irlanda – Cliffs of Moher (Fotoreportaj)

Turistu 2.0 sau mai exact Alex Filip ne recomandă Irlanda, despre care spune: "Nu au munţi cu piscuri ascuţite sau păduri întinse de conifere. Nu au râuri lungi şi late care să dea viaţă unei faune bogate. Nu au nici măcar o cultură atât de diversificată. Dar au altceva, au podişurile alea seci şi verzi, parcelate prin garduri interminabile construite din piatră. Au oceanul şi spectacolul oferit de flux şi reflux. Şi mai presus de toate, au oamenii de o mentalitate incomparabilă".

Pe mine m-a convins. Citeşte tot articolul!

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Lazise – un orăşel romantic pe malul lacului Garda

Monica Magdalena de la povestidecalatorie.ro ne recomandă foarte bine argumentat să vizităm Lazise, un orăşel romantic pe malul lacului Garda din Italia, despre care spune: "M-a cucerit iremediabil! Casele sunt construite pe marginea lacului, pe nişte piloni uriaşi de susţinere, care se mai văd şi astăzi din loc în loc şi care transmit un farmec aparte, cu atât mai mult cu cât au dat numele micului orăşel, Lazise, adică sătucul de pe lac".

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Interesant, nu? Citeşte despre acest loc!

Toledo, un monument viu

Madalin Mancilă ne recomandă Toledo, despre care spune: "Toledo este considerat a fi capitala spirituală a Spaniei. Renumit pentru siturile sale religioase şi pentru istoria sa compusă dintr-un amestec de culturi evreieşti, creştine şi maure. Mi-a plăcut foarte mult faptul că odată ce păşeşti pe străzile înguste ale oraşului, peste tot, la fiecare colţ, dai de magazine de suveniruri şi mai toate expun cu mândrie faimoasele săbii de Toledo".

Frumos! Citeşte articolul complet!

Insulele plutitoare de pe Lacul Titicaca

Cu ceva timp în urmă mă domentam despre acest loc şi îmi dădea senzaţia că este desprins dintr-o altă lume, lucru care pare-se că este adevărat, Lucian Hirsu explică: "Pe lacul Titicaca sunt 42 de insule făcute de om, în apropierea oraşului Puno, din Peru. Toate sunt locuite de populaţia indigenă Uros. Insulele sunt construite din mănunchiuri din stuf uscat de totora. Cele mai mari insule adăpostesc cam zece familii, iar cele mai mici doar vreo doua sau trei".

Descoperă mai multe lucruri interesante despre acest loc!

Crna Gora – Muntenegru

Viorica povesteşte pe travelblog.ro despre excursia ei în Muntenegru, în care suprinde cele mai interesante şi importante informaţii, susţinute de nişte fotografii minunate: "M-au mirat casele, care nu formau nişte sate sau orăşele închegate, dar erau peste tot, înşirate pe pantele munţilor. Nici acum nu-mi dau seama cum au acces la ele? M-a impresionat linia de cale ferată, care era pe alocuri construită pe crestele munţilor… etc"

Descoperă şi alte lucruri impresionante despre Muntenegru!

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.