Lectura de weekend: City Break în Iaşi, Turda, Piatra Neamţ, Galaţi şi Cluj

Lectura de weekend: City Break în Iaşi, Turda, Piatra Neamţ, Galaţi şi Cluj
 
 

Pentru că este vineri, avem lectura de weekend! După cum v-am obişnuit, în fiecare ultima zi a săptămânii vă prezentăm un scurt rezumat a celor mai interesante articole apărute pe blogosfera de turism din România, pe un anumit subiect: pentru acest sfârşit de săptămână am ales să vă povestesc despre City Break-uri în România!

Această simpatică idee mi-a venit în urma câtorva interviuri pe care le-am citit în ultimul timp, mai exact, Interviul Săptămânii cu Mario Csipai, despre Arad, cel cu Mihaela Carata despre Bucureşti, cel cu Alexandra Irimia despre Timişoara şi cel publicat chiar cu câteva ore în urmă, cu Adrian Siea, despre Constanţa, în care toţi, dar absolut toţi au spus acelaşi lucru: "am început să mă plimb pe străzile oraşului în care locuiam de zeci de ani şi să-l văd altfel... am început să descopăr locuri minunate, clădiri pe care aveam impresia că nu le-am văzut niciodată..."

Acestea fiind spuse, dacă vă tentează ideea unui City Break la câteva ore de oraşul în care locuiţi, sau mai mult, de un City Break chiar în oraşul în care locuiţi, am făcut o selecţie a câtorva oraşe despre care prietenii şi "colegii mei de breaslă" au povestit atât de frumos...

Vă recomand un City Break la Piatra Neamţ

Alex Filip, autorul blogului turistu.ro ne recomandă un City Break la Piatra Neamţ: "Eu am tot scris despre Piatra Neamţ şi m-am autoproclamat de atâtea ori un ambasador al acestui oraş. Şi asta pentru că merită! Pentru că este locul care ascunde o diversitate nebănuită. Fiindcă dacă simţi nevoia să îţi încarci bateriile, munţii şi aerul de acolo te ajută pe deplin. Pentru mine Piatra Neamţul e refugiul ideal, e oaza mea de linişte şi pace..."

Citeşte articolul!

Cam cât de tare m-a impresionat Turda

Bianca, autoarea blogului bialog.ro ne recomandă Turda. Sună ciudat, nu? Aşa m-am gândit şi eu, ba chiar şi ea, care spune: "Când am mai călcat eu pe centru la Turda, orașul arăta atât de anost încât, pe bune, nu aveai ce face mai mult de 15 minute pe acolo. (...) Acum toate clădirile de pe centru sunt renovate, obiectivele turistice sunt semnalizate, există un centru de informații turistice, terasele sunt oarecum aliniate și foarte îngrijite, este curat, s-au deschis o grămadă de patiserii și magazine cochete, lipsește kitchul și prostul gust".

Citeşte articolul!

Un City Break perfect în Iași

Laura, autoarea blogului lumeamare.ro ne recomandă Iaşul, despre care spune: "Nu ştiu câţi au mai gândit ca mine, să lase Iaşiul de vizitat pe mai târziu, dar pentru această greșeală mi-am spălat păcatele timp de trei zile încărcate şi surprinzătoare. În Iaşi te poţi pierde sufleteşte dacă nu vii bine organizat. Trebuie să ştii cu ce să începi şi mai ales e bine să laşi şi pentru altădată, să te tot întorci..."

Citeşte articolul!

Galaţi interbelique

Călătorul social, autorul blogului cu acelaşi nume calatorulsocial.blogspot.ro ne recomandă Galaţiul, prin prisma amintirilor doamnei C: "Frumos oraşul! Şi amintiri… Strada Domnească, strada principal care vine de la Dunăre şi merge până la capătul oraşului aproape de tunelul Barboş tot Domnească se numeşte şi acuma. Deci cât e de veche…lucruri care nu se schimbă, dragă, nu se schimbă!"

Citeşte articolul!

We Like Cluj

Simona de la lipa-lipa.ro ne recomandă Clujul, despre care ne dă toate informaţiile de care avem nevoie pentru un City Break reuşit... începând de la cafenele, magazine, obiective turistice etc. "Clujul este unul dintre oraşele alea frumoase ale României. Intră în categoria Sibiu, Braşov, Sighişoara..."

Citeşte articolul! 

   

Citeşte şi: Cât costă şi unde se găsesc cele mai ieftine ski pass-uri din Europa,  8 staţiuni de schi pe care trebuie să le încerci si  Concediu "la ghici", partea a II-a - Rânca sau Lectura de weekend: destinaţii perfecte pentru un City Break în această perioadă


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers