Lectura de week-end: cinci lumi diferite!

Lectura de week-end: cinci lumi diferite!
 
 
 

"Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde lega mama..."

Cred că nu există român care să nu fi auzit vreodată aceste cuvinte, la fel cum cred că nu există cineva care poată să descrie mai bine noţiunea de "amintire", ca şi Creangă. Pentru că nu mă refer la o amintire oarecare, ci mă refer la acea amintire care îţi fură gândul, acea amintire pe care o poţi descrie în zeci de pagini...

Eh, de aceste senzaţii am fost şi eu izbită această săptămână, în timp ce citeam câteva articole ale unor colegi de breaslă din bologfera românească.

Cu o introducere atât de personală românilor, probabil vă aşteptaţi să vă prezint mănăstiri din Moldova... dar nu, o să vă prezint câteva locuri din diferite părţi ale lumii: China, Iordania sau Canada sunt doar câteva dintre ele. Nu le-am vizitat niciodată, însă îmi doresc de foarte mult timp acest lucru, de atât de mult timp, încât deja tresar la amintirile când începusem să-mi doresc acest lucru...

Bine aţi venit în Canada!

Ce frumos sună: "Bine aţi venit în Canada!"
Pentru prima oară nu o să vă recomand un articol, ci o serie de articole. Trebuie citite toate, sunt ca un puzzle care merită făcut: Montreal, Toronto, Niagara, chiar şi Statele Unite sunt doar câteva din locurile pe care le-au vizitat Alexandru şi Andreea în Canada.

Citeşte articolul complet!

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »

Pasiune pentru Elveţia

"Nu mă atrage imaginea sobră a băncilor, eleganţei, ceasurilor şi a produselor de marcă scumpe, eu fiind adepta unui stil de viaţă cât mai simplu, în schimb m-au fascinat peisajelele şi priveliştele alpine, locurile unde păştea văcuţa mov de la Milka, impunătorul Matterhorn a cărui formă triunghiulară o regăsim în toate cutiile de ciocolată Toblerone şi Heidi fetiţa munţilor".

Sejur de neuitat în Zakynthos

Sejur de neuitat în Zakynthos

7 nopți cazare, demipensiune, zbor din București
de la 430 Eur
vezi detalii »

Citeşte articolul complet!

Iordania, regatul minunilor

Imperator Travel prezintă o serie de informaţii logistice pentru cei care vor să viziteze Iordania.
"Nu este un ghid exhaustiv... scriu în extenso în episoadele precedente, acum mă voi concentra doar pe sfaturi logistice..."

Citeşte articolul complet!

O dată în viaţă: China ep.1

Prima lecţie de Chineză la Beijing. Nu cred că acest articol are nevoie de o descrie mai lungă, pentru a te determina să o citeşti. Ce poate fi mai interesant şi mai amuzant despre o excursie în China, decât o poveste scurtă, a unui cuplu care povesteşte despre primul impact cu clădirile înalte, oamenii mici şi limba din care efectiv nu înţelegi nimic.

Citeşte articolul complet!

Masivul Sainte-Victoire din Aix-en-Provence, Franţa

Dacă vă întrebaţi care este legătura dintre acest loc şi Elveţia, China, Canada şi Iordania, răspunsul e simplu: Provence este o altă lume! Este ca şi cum ai lua o piesă dintr-un alt puzzle, care se potriveşte ca formă cu locul în care o aşezi, însă are o o alte culoare.

Citeşte articolul complet!

Vă mulţumesc frumos pentru timpul acordat. Ne vedem săptămâna viitoare şi cu alte articole minunate, scrise de blogerii din România!

Ce părere aveţi despre lectura noastră de weekend?

     

Îţi mai recomandăm şi  Lectura de weekend: arhitectura RomânieiLectura de weekend - explorează România înainte să o părăseşti şi Lectura de weekend: destinaţii ideale pentru City Break-uri în 2013!

Vacanță de lux în Bodrum

Vacanță de lux în Bodrum

7 nopți cazare, all inclusive, zbor din București
de la 440 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.