Lectura de week-end: Bonjour Paris

Lectura de week-end: Bonjour Paris
 
 

Pentru că la începutul lunii noiembrie voi face o escapadă de câteva zile la Paris, nu am putut să fiu obiectivă în alegerea unui subiect din blogosfera românească, pentru că am citit mai mult ca de obicei despre Paris, aşa că avem lectură de weekend despre capitala Franţei…

Nu este prima oară când voi vizita Parisul, deci nu am avut nevoie de cele mai importante informaţii. De fapt, nici nu ştiam ce caut… dar fiind vorba de un oraş atât de popular şi de explorat, bineînţeles că am găsit multe articole interesante.

Ce voi face în Paris data viitoare

Foarte tare! O parte din lucrurile pe care Bia doreşte să le facă eu le-am făcut, însă lista ei e lungă şi am avut de unde să aleg: picnic în Jardin de Luxembourg, un adevărat răsfăt de macarons marca Laduree, o zi plină de plimbare prin pitorescul Marais, o șampanie, două pahare de sticlă şi o noapte luminoasă și malul Senei.

Citeşte articolul!

Top 5 GRATIS în Paris

Imperator Travel povesteşte în acest articol despre cele mai interesante locuri pe care le poţi viziza gratuit în Paris: Louvre si (dacă ai sub 26 de ani), o plimbare prin Rue du Faubourg St. Honore sau Avenue Montaigne şi alte locuri minunate!

Citeşte articolul!

Turnul Eiffel – cum să nu stai la coadă la bilete

Am o "relaţie specială" cu acest turn: Eiffel. De ce, o să vă povestesc cu altă ocazie. Cert este că până atunci eu voi merge la Paris câteva zile, unde nu concep ideea de a nu urca în turn, aşa că, articolul voiajoarei Gabriela care mă/ne învaţă cum să nu stăm la coadă la bilete la turn este perfect. 

Citeşte articolul!

Cele două opere din Paris

Spre ruşinea mea recunosc că nu am vizitat interiorul niciunei opere din Paris. Între timp am citit nişte poveşti interesante pe care le-am găsit pe Traveling Hawk, pe care vi le recomand cu dragă inimă (sunt nişte lecţii de cultură generală), ce mi-au schimbat complet părerea.

Citeşte articolul!

La Defense – o altă față a Parisului

Construcţii înalte până la nori, care mai de care mai atrăgătoare, ce găzduiesc birouri, magazine, hoteluri, piscine, locuri de promenade, luminiţe, reclame, fântâni arteziene şi multe altele din această categorie. Este o zonă nouă, la periferia Parisului, care se îmbină perfect cu atmosfera boemă din partea centrală.

Citeşte articolul!

Vă mulţumesc frumos pentru timpul acordat. Ne vedem săptămâna viitoare şi cu alte articole minunate, scrise de blogerii din România!

Ce părere aveţi despre lectura noastră de weekend?

     

Îţi mai recomandăm şi: Lectura de weekend: cinci lumi diferite Lectura de weekend: arhitectura RomânieiLectura de weekend - explorează România înainte să o părăseşti.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers