Lectura de weekend: Austria prin ochii blogerilor de turism din România

Lectura de weekend: Austria prin ochii blogerilor de turism din România
 
 

Acest sfârşit de săptămână am decis să vă povestesc despre una dintre dintre cele mai controversate destinaţii turistice ale sezonului: Austria! Numai anul trecut, Austria a adunat peste 261.000 de turişti români, jumătate din aceştia fiind fani ai sporturilor de iarnă.

Cu toate acestea, pe locul I în topul preferinţelor românilor este Viena, care doar în perioada Târgului de Crăciun adună aproximativ 500.000 de turişti, care petrec cel puţin o noapte în acest oraş, iar românii reprezintă aproximativ 3.4% din total. Pe locul doi se află orăşelul Innsbruck, singurul din lume care a găzduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarnă, pe locul trei se află Neustift im Stubaital, pe patru Kaprun, iar pe cinci Solden, toate fiind renumite staţiuni de schi.

Dar să lăsăm statisticile şi datele oficiale deoparte şi să vedem ce spun blogerii de turism din ţara noastră despre Austria şi bineînţeles ce destinaţii turistice ne recomandă.

Scurtă vizită la Graz

Ana Maria ne recomandă orăşelul Graz, despre care spune: "Graz mi-a lăsat o impresie foarte bună. Din păcate noi am făcut doar o plimbărică de duminică, dar sper să ne revanşăm faţă de acest oraş care merită în mod sigur mai mult. Dacă nimeriţi în zonă şi aveţi ocazia, nu rataţi măcar o plimbare în centru, o să vă surprindă placut".

Citeşte articolul!

Top 5 destinaţii din Austria

Răzvan Pascu povesteşte pe blogul său despre TOP 5 destinaţii din Austria preferate de turiştii români pentru perioada de iarnă. "Reprezentanta din România a Oficiului Naţional de Turism al Austriei face primele estimări pentru sezonul de iarnă 2013 - 2014, realizând un top 5 al celor mai solicitate destinaţii pentru vacanţa de iarnă de către turiştii români".

Citeşte articolul!

Mozart şi bomboanele de ciocolată

Mira ne recomandă pe blogul său oraşul lui Mozard, despre care spune: "În acest Salzburg ce îi place să arate lumii că este meloman, aristocrat, distins, Mozart nu mai atinge clapele pianului. El ţine acum în mâini bomboane. Trebuie să admit că nu am rezistat să nu mă întreb: oare ce-ar face Mozart dacă s-ar vedea aşa?"

Citeşte articolul!

1 an de la Honeymoon în Austria

Alexandra Voiajoara ne poartă la bordul jurnalului foto şi video pe care l-a făcut în Austria: "Printre pozele mele nu veţi găsi prea multe imagini cu serpentine văzute "de sus" sau "de jos", pentru că eu făceam poze din maşină sau de pe lângă maşină. Însă trust me, erau serpentine, nu glumă!"

Citeşte articolul!

Viena, capitală imperială

Anca povesteşte despre capitala Austriei: "parcurile… Sunt superbe…! Cât de luminoasă e clădirea Parlamentului, cât de împodobită cu muşcate e Primăria! Te poţi plimba cu tramvaiul 1 pe Ringstrasse, dacă picioarele nu te mai ţin să vezi oraşul pe jos, deşi asta ar fi păcat, Viena nu e o metropolă agitată, este un oraş bine întreţinut, uşor de vizitat, cu străzi înguste şi clădiri îngrijite, făcute parcă pentru a te pierde în hăţişul lor urban".

Citeşte articolul! 

   

Citeşte şi: Cât costă şi unde se găsesc cele mai ieftine ski pass-uri din Europa,  8 staţiuni de schi pe care trebuie să le încerci si  Concediu "la ghici", partea a II-a - Rânca sau Lectura de weekend: destinaţii perfecte pentru un City Break în această perioadă


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers