Lectura de week-end : articole de prin blogguri adunate in septembrie

Lectura de week-end : articole de prin blogguri adunate in septembrie
 
 

Începem o nouă serie de articole denumite "Lectura de week-end”. Vom aduna toate articolele pe care le-am citit în timpul săptămânii şi ni s-au părut interesante, utile sau pur şi simplu ne-au plăcut dintr-un anumit punct de vedere.

Cum să evităm ţepele din domeniul turismului

Tepe in turism

Pe Travel with a Smile am găsit un articol care tratează foarte bine subiectul ţepelor în domeniul turismului. Ni se explică pe îndelete cum anumite agenţii fantomă fac reduceri enorme ( de 70 - 80%) doar pentru încasarea avansului, sau uneori a întregii sume, după care dispar de pe piaţă. Deasemenea găsim şi sfaturi vizavi de cum şi de unde putem găsi adevăratele reduceri şi cum le deosebim de cele false. Citeşte întregul articol aici .

O experienţă în Tbilisi

Excursie in Tbilisi

Este un articol pe care l-am citit pe blogul lui Marius şi care m-a surprins într-un mod plăcut. Acesta povesteşte despre o destinaţie despre care, spre ruşinea mea, nu ştiam mai nimic: Tbilisi, capitala Georgiei. La prima vedere am zis că fiind vorba despre o ţară ex-sovietică nu poate fi mare lucru. M-am înşelat! Articolul surprinde excelent faţa necunoscută şi frumoasă a acestui oraş. Citeşte întregul articol aici.

Turul Berlinului

Turul berlinului

Un articol foarte util pentru cei care doresc să viziteze Berlinul în viitorul apropiat. Este de pe site-ul celor de la Nomadic.ro.  "Arm aber sexy = Sărac, dar sexy – aceasta este lozinca oraşului german cu probabil cea mai zbuciumată istorie din secolul al XX-lea” , aşa începe articolul. Mai departe avem descrierea unui tur util prin oraş. Începând cu informaţii despre atracţiile turistice, preţuri şi orare. Mai mult, există şi o hartă exactă a traseului! Citeşte întregul articol aici.

Cetatea Lita

Cetatea Lita

Aţi auzit de Cetatea Lita (Liteni)? Sincer, nici eu! Ador când dau peste articole care îmi povestesc despre frumuseţile mai puţin cunoscute ale României. Despre Deltă, Peleş, Bucovina ş.a am tot citit şi mai citesc, dar când descopăr locuri şi lucruri noi sunt foarte încântat. Mi-a dat această posibilitatea Bianca prin articolul ei.

Analiză a Bisericii din Badea Cârţan din Timişoara

Biserica din Cartan Timisoara

Am râs de m-am prăpădit. Cam asta păţesc de fiecare dată când citesc câte un articol de-al lui Liviu. Acum s-a gândit să facă o analiză a bisericii din Piaţa Carţan, din Timişoara. Fiind şi eu timişorean şi la fel ca Liviu, mai puţin încântat de "arhitectura" acestei clădiri, am fost curios să văd cu ce ne mai amuză Liviu! Credeţi-mă trebuie să-l citiţi şi voi 

Ne-am întors în SUA

Cu motocicleta in SUA

Cei de la Micadu s-au întors din nou în Statele Unite. Ca să vă povestesc tot ce au văzut, pe unde au trecut şi ce peripeţii au avut, nu am spaţiu în rubrică, aşa că, vă îndemn să citiţi voi în articolul lor.

Marco Polo Express

Sejur in China

Cezar a început o serie numită - "Marco Polo Express", jurnal de China – pe care o urmăresc cu foarte mare atenţie şi plăcere. Din punctul meu de vedere este un "mic ghid turistic" pentru oricine vrea să ajungă în China sau e fascinat de această lume. Diferenţa faţă de un ghid normal este că el povesteşte din experienţa proprie şi o face foarte bine. Vă prezint un link cu "episodul" meu preferat.  

În speranţa că v-au plăcut articolele selectate, vă doresc un sfârşit de săptămână liniştit!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers