Lectura de week-end: explorează România înainte să o părăseşti

Lectura de week-end: explorează România înainte să o părăseşti
 
 
 

După cum probabil aţi observat, spătămâna trecută "am tras chiulul" cu prezentarea lecturii de weekend, lucru pe care îl voi explica pe scurt: toată echipa Ghiduri Turistice şi-a făcut bagajele de joi seara, iar vineri am urmat drumul către Stâna de Vale:

Timişoara – Arad – Salonta – Tinca – Beiuş – Stâna de Vale: 219 kilometri, timp… între 4 ore 30 şi 5 ore. Soarele ne-a încălzit atât cât pentru o lună de mai, la un pic peste 1100 metri altitudine, locul: extraordinar. Am vizitat Cascadele Izvorul Minunilor, Valul Miresei şi Săritoarea Ideduţului, peştera Meziad şi Peştera cu Cristale.

După acest sfârşit de săptămână extraordinar, mă pot concentra să vă recomad decât câteva locuri din ţara noastră, care trebuie vizitate de orice român, măcar o dată în viaţă. Aşa că, am luat măsuri şi la cafeaua de dimineaţă, timp de câteva zile, am explorat blogurile locale şi am selectat următoarele locuri…

Călător prin România - 10 destinaţii de la Bursuci

Ierusalim

O trecere chiar şi în revistă peste acest articol te face să-ţi schimbi părerea despre România! Dacă ai o părere mai puţin bună, se va transforma în bună, iar dacă ai o părere bună, se va transforma în foarte bună... 

Sunt prezentate 10 dintre cele mai frumoase locuri din România, alături de cele mai importante informaţii şi o galerie foto minunată!

Citeşte articolul complet!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Road trip Românesc

Dublin

Este un articol scris de Cristi Ardelean, pe blogul mytravellevel.ro. Chiar dacă povestea acestuia are mai bine de trei ani, este de actualitate pentru orice român care îşi iubeşte ţara. În şase zile, cu un buget low cost a vizitat zeci de oraşe şi obiective turistice!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Citiţi articolul complet!

Bucureşti şi un pic mai mult...

Venetia

Nu cred că cineva poate să spună "am vizitat cele mai importante locuri din România" fără să fi explorat măcar câteva zile capitala: Bucureşti! Nu ştiu ce  părere aveţi voi, dar eu mă uit la acest oraş şi am impresia că de acolo pleacă totul şi personal îmi place foarte tare.

Din punct de vedere turistic Bucureştiul găzduieşte o bogăţie arhitecturală impresionantă, despre care vă povesteşte Alexandra în articolul de mai jos!

Citiţi articolul complet!

Weekend la Dunăre - Călăraşi

Amsterdam

Un articol superb, scris pe Dianora Ungureanu, despre câteva locuri mai puţin cunoscute, de la malul Dunării. Personal sunt un turist căruia îi place să descopere locuri noi, mai ales dacă acele locuri îmi dau senzaţia că sunt prima persoană care le-a călcat... 

Cam asta este sentimentul pe care mi l-a transmis Dianora când am citit articolul despre "locul lor" undeva între satele Mănăstirea și Dorobanțu.

Citiţi articolul complet!

Grădina Botanică din Iaşi, prima din vechiul regat

Bologna

Grădina Botanică "Anastasie Fătu" din Iași există din 1856 şi se presupune că este una dintre cele mai vechi din ţară. Are o suprafață de aproximativ 80 hectare și se mândreşte cu 12 sectoare, fiecare având câte un anumit specific. Sincer, nu am fost niciodată la Iaşi, dar dacă voi ajunge acesta este un obiectiv turistic pe care sigur în voi vizita... 

Citiţi articolul complet!

Vă doresc un sfârşit de săptămână liniştit şi spor la citit!

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.