Lectura de week-end: lumea din afara Europei

Lectura de week-end: lumea din afara Europei
 
 

Această săptămâna am renunţat din principiu la subiectele despre şi din România şi ca să nu fiu tentată de subiect, sau să nu cumva să mă prindă patriotismul din urmă, am ales nişte subiecte de depaaaaarte...

Nu am foarte multe lucruri de spus despre articolele pe care vi le recomand această săptămână, nu au nicio legătură unul cu celalălat, în afara faptului că nu sunt din Europa, aşa că, vă doresc lectură frumoasă şi un weekend relaxant!

Prima mea călătorie în Africa

Ierusalim

"Prima mea călătorie în Africa" este mai mult decât un articol, este o expoziţie a unui tărâm magic, prin ochii unui copil. Nici nu ştiu de ce vă recomand doar acest post, pentru că fiecare cuvânt scris pe acest blog este o lecţie de dorinţă, de ambiţie, de curaj, perseverenţă şi putere. 

Cred că totuşi ar fi bine să începeţi cu acest post, pentru că este începutul lecţiei pe care ne-o dă Corina...

Citeşte articolul complet!

Jurnalul unui român în Ghana

Dublin

"Jurnalul unui român în Ghana" este de fapt compus dintr-o serie de articole, scrise de Raluca Zaharia, în care povesteşte despre experienţa ei din Ghana. Postul pe care eu vi-l recomand cuprinde o zi în Mole, la safarii. 

O zi care îmi dă senzaţia de câteva zeci de ore, o zi plină de activităţi interesante, de experienţe unice, de poveşti interesante, o zi cu emoţii şi bucurii. 

Citiţi articolul complet!

Muntele fericirilor

Venetia

Israel, marea Galilei, Tiberias - mai exact, locul în care Isus ar fi predicat acele binecuvântări care încep cu preafericiţi... interesant, nu?

Să fie aşa, să nu... oare să fi fost acolo sau în altă parte?! Asta nu poate să confirme nimeni, însă faptul că în acel loc pluteşte o energie pozitivă şi o fericire inexplicabilă se poate, ba mai mult am rămas impresionată de fraza: "locul se apropie în mintea mea de acel Dumnezeu cald, blând şi iubitor care mi-e mie drag..."

Citiţi articolul complet!

Baki - Azerbaycan

Amsterdam

Sursă imagine

Țară de religie musulmană, prima republică democrată dintre ţările cu aceeași tradiție, stat desprins din URSS la începutul anilor ’90, Azerbaijan e un mix cultural și politic. Geografic este în Asia, dar politic a fost adoptată de Europa.

Pasajele pietonale subterane sunt tapetate cu marmură ca să simbolizeze subsolul bogat al țării şi cea mai frecventă modalitate de a se distra este jocul de domino la un ceai. Impresionant! Un articol care chiar merită citit!

Citiţi articolul complet!

Mini-ghid ici-colo: acasă la Dalai Lama

Bologna

Dharamshala - un oraş cu străzi înguste și haotice şi cu o piaţă, minusculă, care poate fi o imensă dezamăgire pentru turistul snob, obișnuit să bifeze felurite recorduri turistice de ordin cantitativ, unde principalul obiectiv turistic este Dalai Lama! 

Nu-mi prea găsesc cuvintele să vă descriu această experienţă, sunt încă acolo... acasă la Dalai Lama. Merită! 

Citiţi articolul complet!

Vă doresc un sfârşit de săptămână liniştit şi spor la citit!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers