Lectura de week-end: lumea din afara Europei

Lectura de week-end: lumea din afara Europei
 
 
 

Această săptămâna am renunţat din principiu la subiectele despre şi din România şi ca să nu fiu tentată de subiect, sau să nu cumva să mă prindă patriotismul din urmă, am ales nişte subiecte de depaaaaarte...

Nu am foarte multe lucruri de spus despre articolele pe care vi le recomand această săptămână, nu au nicio legătură unul cu celalălat, în afara faptului că nu sunt din Europa, aşa că, vă doresc lectură frumoasă şi un weekend relaxant!

Prima mea călătorie în Africa

Ierusalim

"Prima mea călătorie în Africa" este mai mult decât un articol, este o expoziţie a unui tărâm magic, prin ochii unui copil. Nici nu ştiu de ce vă recomand doar acest post, pentru că fiecare cuvânt scris pe acest blog este o lecţie de dorinţă, de ambiţie, de curaj, perseverenţă şi putere. 

Cred că totuşi ar fi bine să începeţi cu acest post, pentru că este începutul lecţiei pe care ne-o dă Corina...

Citeşte articolul complet!

Jurnalul unui român în Ghana

Dublin

"Jurnalul unui român în Ghana" este de fapt compus dintr-o serie de articole, scrise de Raluca Zaharia, în care povesteşte despre experienţa ei din Ghana. Postul pe care eu vi-l recomand cuprinde o zi în Mole, la safarii. 

City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »

O zi care îmi dă senzaţia de câteva zeci de ore, o zi plină de activităţi interesante, de experienţe unice, de poveşti interesante, o zi cu emoţii şi bucurii. 

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Citiţi articolul complet!

Muntele fericirilor

Venetia

Israel, marea Galilei, Tiberias - mai exact, locul în care Isus ar fi predicat acele binecuvântări care încep cu preafericiţi... interesant, nu?

Să fie aşa, să nu... oare să fi fost acolo sau în altă parte?! Asta nu poate să confirme nimeni, însă faptul că în acel loc pluteşte o energie pozitivă şi o fericire inexplicabilă se poate, ba mai mult am rămas impresionată de fraza: "locul se apropie în mintea mea de acel Dumnezeu cald, blând şi iubitor care mi-e mie drag..."

Citiţi articolul complet!

Baki - Azerbaycan

Amsterdam

Sursă imagine

Țară de religie musulmană, prima republică democrată dintre ţările cu aceeași tradiție, stat desprins din URSS la începutul anilor ’90, Azerbaijan e un mix cultural și politic. Geografic este în Asia, dar politic a fost adoptată de Europa.

Pasajele pietonale subterane sunt tapetate cu marmură ca să simbolizeze subsolul bogat al țării şi cea mai frecventă modalitate de a se distra este jocul de domino la un ceai. Impresionant! Un articol care chiar merită citit!

Citiţi articolul complet!

Mini-ghid ici-colo: acasă la Dalai Lama

Bologna

Dharamshala - un oraş cu străzi înguste și haotice şi cu o piaţă, minusculă, care poate fi o imensă dezamăgire pentru turistul snob, obișnuit să bifeze felurite recorduri turistice de ordin cantitativ, unde principalul obiectiv turistic este Dalai Lama! 

Nu-mi prea găsesc cuvintele să vă descriu această experienţă, sunt încă acolo... acasă la Dalai Lama. Merită! 

Citiţi articolul complet!

Vă doresc un sfârşit de săptămână liniştit şi spor la citit!

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.