Lasă-te fermecat de Veneția

Lasă-te fermecat de Veneția
 
 
 

Știi cum e când îți dorești mult să vizitezi un anumit loc și într-o zi chiar ajungi acolo? Pe principiul mai bine vezi ceva cu ochii tăi, decât să auzi povestindu-se despre asta la infinit, am ales Veneția ca destinație a mea de explorat vara aceasta.

M-am documentat foarte mult înainte de a porni spre Veneția și, totuși, acest oraș mi-a făcut multe surprize. Dacă stai în Mestre poți lua trenul spre Veneția (orice tren care merge în acea direcție, iar biletul costă 1,25 euro) și călătoria durează cam 15 minute. Canal Grande împarte Veneția în două părți și poți traversa canalul pe patru poduri pe care le găsești de-a lungul canalului. Pentru a ajunge la Piazza San Marco poți aștepta un vaporetto (mijlocul lor de transport în comun pe apă - 20 euro un abonament nelimitat /zi) sau poți străbate Veneția pe jos. Există indicatoare, dar recomand GPS-ul pentru că sunt foarte multe străduțe care te vor seduce și te vor conduce spre alte destinații.

Ce să vizitezi în Veneția

Venetia

Veneția este un loc superb și nu contează pe unde te pierzi (și cu siguranță te vei pierde), vei avea parte de peisaje impresionante. Sunt multe străduțe înguste, multe restaurante și magazine, multe piețe fermecătoare și clădiri cu o arhitectură tipic venețiană. 

Există o mulțime de obiective populare pe care merită să le cauți în labirintul venețian. Lângă Piazza San Marco poți vizita Museo CorrerPalazzo DucaleBazilica San Marco și Ponte dei Sospiri. Dacă vrei, ai ocazia să te bucuri de muzică live la cafeneaua istorică Florian, pentru care plătești 6 euro copertaPonte di Rialto este, de asemenea, un loc spre care mușuroiul de turiști de îndreaptă pentru că aici sunt multe magazine și locuri de savurat o pizza delicioasă, deși aș recomanda localurile din afara zonei turistice.

Dacă îți place cultura italiană și vrei să intri în atmosfera venețiană, îți recomand să vizitezi muzeele Veneției, printre care Muzeul de Artă Peggy GuggenheimBiennale di VeneziaGallerie dell'Accademia sau Palazzo Grassi. Și bisericile sunt o parte importantă a culturii italiene și aici ai ocazia să admiri Bazilica Santa Maria della SaluteBasilica San Marco sau Santa Maria Formosa.

Cum te cucerește Veneția

Venetia

Canelele înguste pe care trec gondolierii, fredonând melodii italiene, străduțele mărginite de clădiri cu o arhitectură impresionantă, mișcările apei, forfota turiștilor și micile piețe pe care le descoperi printre muzee și galerii de artă fac parte din atmosfera venețiană. Simți cu adevărat izul fermecător al orașului atunci când savurezi paste autentice la restaurantele de pe marginea canalului, când faci o plimbare cu gondola sau când te bucuri de un pahar de vin în piețele Veneției. Îți recomand să te așezi pe scările bisericilor de pe malul canalului și pur și simplu să te bucuri de moment.

În apropiere de Veneția mai poți vizita Insula San Giorgio MaggioreMuranoBuranoLido di Venezia și multe alte insulițe, care îți distrag atenția cu plajele nisipoase și iahturile care le dau târcoale. 

Citește și: Intră în povestea magică AlberobelloBari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a Mare.

Admiră farmecul Veneției:

Pe tine ce te-a impresionat în Veneția?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.