Lacul Como – visul unei vacanțe în Italia

Lacul Como – visul unei vacanțe în Italia
 
 

Fiind un mare fan al Italiei, în city break-ul meu la Milano am ales să vizitez unul dintre cele mai frumoase colțuri de paradis ale acestei țări, și anume Lacul Como. Chiar dacă temperaturile abia, abia au depășit zero grade, soarele și peisajele rupte din vederile de vacanță au meritat o vizită în acest loc pe care cu greu am reușit să-l descriu cuvinte. Trebuie să vii aici pentru a simți cu adevărat atmosfera acestui lac încântător.

Citeşte şi: Lacul Como, minunăţia de la umbra Alpilor

Varenna

Varenna poate fi descris ca un orășel în care s-au născut poveștile. Verde și strălucitor chiar și în luna ianuarie, înecat în soare și copleșit de Alpii Italiei, Varenna este stațiunea la malul Lacului Como pe care îți recomand s-o vizitezi prima dată. Poți ajunge la Varenna cu trenul din Milano, care face aproximativ o oră. Este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am admirat în Italia şi vara cu siguranţă este un loc şi mai fermecător.

Când ajungi aici, îți recomand să urmezi cărarea de la malul lacului, unde ai ocazia să dezgropi cuferele misterioase ale Alpilor. Vei descoperi o faleză înaltă și îngustă, presărată cu arcade, flori, statui, mici plaje și golfuri, care sunt completate perfect doar de terase fermecătoare și pensiunile colorate. Peisajele, fie că te uiți spre lac și Alpi, sau spre casele vesele de pe dealuri, te lasă fără răsuflare. Există mici cărări cu scări care par să fie parte dintr-o hartă cu comori. Nu ezita să vizitezi grădinile absolut fascinante ale Villa Monastero și cafenelele de la malul lacului.

Bellagio

Noi am ajuns la Bellagio cu feribotul direct din Varenna. Aflat în vârful micii peninsule, stațiunea este absolut magică. Te invit să explorezi Bellagio printre străduțele sale care par a fi descrise de Frații Grimm. Una dintre străzile ascunse, în mod special, este cel mai pozat loc de la Lacul Como, datorită armoniei prin care este construită și decorată. Am petrecut o după amiază liniștită în Bellagio și am vânat după cea mai pitorească pizzerie pe care am găsit-o, unde să degustăm pizza clasic italienească și o cafea ca la mama ei acasă.

Citeşte şi: Lacul Como: Bellagio și Varenna

Como

Călătoria cu feribotul de la Bellagio la Como a fost liniștitoare și foarte plăcută, având în vedere că am avut ocazia să admirăm multe așezări pitorești de-a lungul lacului de munte. Orașul Como este puțin diferit față de restul stațiunilor, și aici zumzăie o multitudine de turiști pasionați de frumos. 

Cel mai fascinant loc pe care l-am putut găsi în Como a fost funicularul Como-Brunate. O călătorie cu funicularul costă 5,5 euro și, timp de 10 minute, urci spre orașul Brunate, în timp ce admiri de sus incredibilul port. Din vârf, ai o vedere panoramică de excepție asupra lacului și orașului Como, care-ți conferă o liniște sufletească de neîntrecut.

Mai departe îți recomand să vizitezi Cattedrale di Como, una dintre cele mai frumoase clădiri religioase pe care am văzut-o și să vizitezi magazinele sau să guști o cafea la terasele de pe străduțele înguste, pline de miresme, culori și turiști fericiți.

Citeşte aici şi restul escapadelor mele prin Italia!

Spune-mi despre experiența ta la Lacul Como sau ce ți-ar plăcea să vizitezi aici!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers