Lacul Como: Tremezzo, Menaggio și Lierna

Lacul Como: Tremezzo, Menaggio și Lierna
 
 

Am început road-tripul în Italia cu Lacul Como, o destinație de vis, în care oricât timp ai plănuit să petreci, tot nu va fi de ajuns! După ce am studiat îndelungat care ar fi cele mai frumoase/populare/must-see-uri locații din jurul lacului, am ales trioul Bellagio-Menaggio-Varenna pentru cele două zile pe care le aveam la dispoziție.

Ne-am rezervat din timp pe Airbnb o căsuță minunată, într-un sat numit Lierna, la doar 10 minute de Varenna (cu trenul sau mașina). Dar până să ajungem acolo am avut drum luuuuung de parcurs. Am intrat în Italia prin Elveția, mai exact prin Lugano și de acolo începe un peisaj de necrezut, care nu o să ne părăsească prea curând. Sigur că oprim de câteva ori pentru poze. Întâi în Elveția, cu apele ei de un albastru ireal.

În trecere prin Elveția

Maderanertal Elvetia

Încă în Elveția, înainte de Tunelul Gotthard

Aș fi avut de arătat și câteva panorame de prin Lucerna, dacă al meu proaspăt soț nu și-ar fi uitat (iar!!) acasă pașaportul, asta după ce condusesem aproape 3 ore. Evident dă-i și întoarce-te după pașaport, după vreo 6 ore de condus eram fix în același loc, pam-pam Laughing. Prin urmare Lucerna a rezultat în a-mi exersa abilitățile de a fotografia noaptea Undecided în timp ce căutam ceva, orice de mâncat la miezul nopțiiLaughing.

Lucerna

Lucerna

Lacul Lugano

Lacul Lugano

Lacul Lugano Elvetia

Lacul Lugano

Lacul Como

Priveliștea de-a lungul Lacului Como

Vila Carlotta - Tremezzo

Fiind în drumul nostru facem o vizită la Vila Carlotta, în Tremezzo. O vilă amplasată cum nu se poate mai bine, cu grădini deosebite și o panoramă de invidiat asupra lacului Como. Se poate ajunge la ea fie cu mașina, fie cu feribotul, care are stație chiar vizavi de vilă. Parcarea poate deveni o provocare!

Vila Carlotta

Vila Carlotta

Vila Carlotta

Vila Carlotta

Vila Carlotta

Vila Carlotta

Vila Carlotta

Vila Carlotta - vedere spre Bellagio

Vila Carlotta

Vila Carlotta

Atât grădinile cât și interiorul pot fi vizitate, iar o parte a grădinii – cu o panoramă asupra lacului Como - este folosită pentru oficierea căsătoriilor.

Vila Carlotta

Villa Carlotta

Vila Carlotta

Villa Carlotta - locația de nuntă

Vila Carlotta

Vila Carlotta

După vizitarea vilei, admirăm din nou Lacul Como lângă stația de feribot și nu ne vine să credem că frumosul este atât de aproape, ne învăluie într-un albastru nesfârșit...

Tremezzo

Lacul Como - Tremezzo vedere spre Bellagio

Menaggio

Următoarea oprire este în Menaggio, unul dintre cele mai vizitate orășele din zona Lacului Como. Și pe bună dreptate, oricâte lucruri frumoase ai auzit despre un loc… când îl vezi cu ochii tăi e copleșitor! Găsirea unui loc de parcare s-a dovedit iar a fi un chin! Pe care l-am uitat rapid când ni s-au așternut în fața ochilor imagini de genul:

Menaggio

Menaggio

Menaggio

Menaggio

Din loc în loc de-a lungul aleii de promenadă sunt locuri unde poți face baie, iar dacă ești acolo vara, sigur nu zici pas!

Menaggio

Menaggio

Menaggio

Menaggio

Menaggio

Menaggio

După o tură prin centru, ne-am ascuns de căldură la o terasă, unde am încercat pentru prima dată specificele piadine italiene, mmm! Adică niște sandvișuri dintr-un soi de lipie cu orice vreți bun ca umplutură.

Piadine italiene

Piadine italiene om-nom-nom

Menaggio

Aceeași cafenea - înăuntru

Centru Menaggio

Centru Menaggio

Centru Menaggio

Centru Menaggio

Centru Menaggio

Centru Menaggio

După câteva ore părăsim acest orășel minunat și ne retragem într-un sat foarte liniștit, Lierna, aproape de turistica Varenna – care avea să fie centrul nostru de pornire în expediție pentru a doua zi. Mare parte din drum arăta cam așa:

Lacul Como cu mașina

Lacul Como cu mașina

Lierna

În Lierna sunt puține posibilități de a face altceva în afară de relaxare departe de civilizație și eventual un restaurant sau o pizzerie. Însă sclipirea acestei alegeri a fost chiar cazarea. Pentru 50 de euro pe noapte am avut o casă numai pentru noi (în anunț era denumită "Căsuța din pădure"), pe 3 nivele, fiecare fiind mic, dar cu tot ce-i trebuie și curat, și într-o alee foarte îngustă, tipic italiană, și cocoțată pe un deal și cu o sticlă de vin în frigider Laughing.

Lierna

Lierna

Lierna - Restaurantul Sottovento

Lierna - Restaurantul Sottovento

Informații utile pentru o excursie pe malul Lacului Como

Villa Carlotta – 9 euro/adult

http://www.villacarlotta.it/home.php?pag_id=9&sez_id=13&lang_id=2

Ferry – Prețul este afișat după ce selectați portul de plecare și cel de destinație

De exemplu Bellagio – Varenna (dus) = 4,6 euro/adult

Bellagio – Como (dus) = 10,4 euro/adult

http://www.navigazionelaghi.it/eng/c_tariffe.asp

Citește continuarea acestui articol aici.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers