Lacul Capra: o alternativă liniştită pentru drumeţii în Făgăraş

Lacul Capra: o alternativă liniştită pentru drumeţii în Făgăraş
 
 

O drumeţie în Munţii Făgăraş duce, de obicei, spre Lacul Bâlea, Cascada Bâlea sau pur şi simplu pe şerpuirile drumului Transfăgărăşan. Dacă vrei o alternativă pentru o drumeţie mai liniştită, mai puţin explorată de numărul mare de turişti care ajung la Bâlea, atunci trebuie să alegi Lacul Capra. Peisajul este poate chiar mai spectaculos, iar liniştea muntelui va fi perfectă pentru relaxarea de vacanţă.

Traseu spre Lacul Capra

Lacul Capra

Lacul glaciar Capra se află pe versantul sudic al Masivului Făgăraş, la 45 minute de Cabana Bâlea. La 2230 m altitudine. Aşadar, dacă ai făcut traseul clasic până la Cabana Bâlea Lac, te poţi îndrepta şi spre Lacul Capra aflat în apropiere.

Lacul are o adâncime de 11 m şi o culoare albastră intensă. Tot de aici izvorăşte şi Pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argeşului. Malul stâng al lacului este şi zonă de campare, astfel că te poţi odihni pe platoul de aici şi poţi admira panorama montană incredibilă a Făgăraşului.

Ce mai poţi vizita în apropiere

Lacul Capra

Dacă tot ai ajuns la Lacul Capra, trebuie să ştii că de aici mai poţi opta şi pentru alte trasee turistice, dacă timpul şi antrenamentul îţi permit o excursie mai lungă. Astfel, poţi alege să urci spre Vârful Vânturătoarea lui Buteanu (2507 m) sau poţi coborî spre Căldarea Văiuga. De asemenea, te poţi orienta spre obiective turistice precum Cascada Bâlea sau poţi opta pentru trasee ce duc la diverese cabane, unde poţi şi rămâne peste noapte, precum: Cabana Bâlea Cascadă (1234 m), Cabana Valea Sâmbetei (1401 m) sau Cabana Turnuri (1520 m).

Ce alte lacuri din România ai mai vizitat şi care a fost cel mai frumos?

   

Citeşte şi: Descoperă România: 5 lacuri naturale pe care trebuie să le vezi și 6 lacuri din România în care să te răcoreşti în zilele caniculare.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers