Lacul Câlcescu - Lacul Vrăjit

Lacul Câlcescu - Lacul Vrăjit
 
 

Si pentru ca v-am vorbit de Obarsia Lotrului si deschiderile ei minunate am sa va povestesc de traseul cel mai fabulos care m-a facut frate cu muntele, sfatuindu-ma sa pribegesc prin stancile lui, prin bradisul sofisticat si daruindu-mi afine din plin, apoi m-a aruncat spre cer, lasandu-ma sa ma odihnesc langa cel mai spectaculos lac si anume Lacul Câlcescu.

Intr-o zi frumoasa in sfarsit de vara, impreuna cu un grup de prieteni, am hotarat sa facem acest traseu Obarsia Lotrului - Lacul Câlcescu. Cu un copil de numai 5 ani ne-am incumetat si am pornit la drum. In fata noastra s-a deschis o poarta catre cer cu rauri cristaline pazite de pietre vorbitoare, cu brazi falnici aplecandu-se sa ne vada mai bine, cu intinderi nemarginite si dealuri acoperite de bradis. Privind in jur nu stiam ce sa admiram mai intai, noroc cu aparatul foto care imortaliza neincetat. Am ajuns la un rau cu mici cascade galagioase care ne imbia sa ne racorim dar si sa il traversam cu emotii, sprijinindu-ne de pietrele ce se credeau stapane.

Am urcat prin padure gasind ciuperci si fragi, ne-am rezemat de pomii nastrusnici crescuti atat de inalti incat soarele nu reusea sa le cunoasca decat varful. La fiecare popas pasarile nu conteneau sa ne vorbeasca rastalmacind cuvinte neintelese iar fosnetul frunzelor ne facea sa tresarim de fiecare data. Orele treceau in nestire si oboseala vroia sa ne doboare insa dorinta de a ajunge in acel loc sacru, ne tragea parca legandu-ne picioarele pe o banda rulanta iar noi urcam teleghidati si tacuti, ochii aveau prea multe de privit iar gura era muta de placere.

Trecuti de padure, in fata noastra ca intr-o poveste s-a intins o priveliste de nedescris, dealuri intretaiate de un galben aramiu peste care vedeai ici si colo cate o piatra imensa sau cate un stufaris de brad, munti stancosi ale caror poale prinsese pietre cazatoare si soarele care se scalda nestingherit in albia intinderii ne-a vorbit despre lacul de care ne apropiam.

Inca putin, auzisem aceste vorbe tot drumul dar se parea ca nu se mai sfarseste, acum am inceput sa urcam pe munte printre tufele de afine si printre pietrele ascutite. Anevoios pot spune dar mirific. Privelistile te faceau sa uiti de toata oboseala iar vantul ne impingea de la spate ajutandu-ne cu bratele lui. 

Dupa inca o ora de urcat a urmat coborarea spre laguna purpurie pe care o zaream inconjurata de munti ca o farfurie adanca, bucurandu-se de tot rasfatul lor. Emotionati ne-am apropiat si am dat mana cu el, apoi ne-am racorit fata vazand micii pastravi jucausi care ne salutau. Ne-am asezat langa el si am contemplat dorindu-ne sa fim una cu lacul si sa admiram zi de zi acest loc atins de aripi de inger. Am fi ramas acolo o vesnicie caci uiti de toate cate sunt, te pierzi in lumea fara ceata, in umbra brazilor stingheri, adulmeci aerul si viata intelegand esenta ei. Daca ar fi existat un loc in care sa inoptam nu am fi ezitat dar este totusi o rezervatie naturala pe care vi o admiri, atingandu-i frumusetile si apoi mergi mai departe.Caci astfel cunosti raiul pe pamant!

Asta a trebuit sa facem si noi, caci drumul ne astepta inca aproape 5 ore sa-i cutreieram fiecare povarnis si sa facem cale intoarsa spre cabana care ne astepta. La vale totul parea altfel de vina soarele sa fie?

Pierzandu-si din stralucire si lasand norii sa se joace, culorile au inflorit si din galbenul nedefinit s-a transformat intr-un rosu purpuriu facandu-ne sa credem ca drumul altul este. Grabiti sa nu ne prinda vraja noptii pe drum am lasat toata splendoarea in urma trecand prin padurea fermecata si sarind peste raul infocat, am ajuns intr-un tarziu pe cararea ce ducea spre locul de odihna.

Am picat rupti spre vise amurgite ducand cu noi povestea ce abia o cunoscusem, sperand ca intr-o zi vom lua-o de la capat, citind cararea vietii ce duce spre lacul vrajit scaldat de munti! 

   

Citeşte şi: Obârşia Lotrului: un loc în care timpul a rămas nemişcat,  Cele mai impresionante cascade din RomâniaUn weekend la Murighiol şi Cele mai spectaculoase drumuri din ţară 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers