La vară vom avea un sat pescăresc la Tuzla, cu case atât pe uscat, cât şi pe apă

La vară vom avea un sat pescăresc la Tuzla, cu case atât pe uscat, cât şi pe apă
 
 

Până la vară, Plaja Tuzla - paradisul sălbatic de la Marea Neagră va fi transformat în cea mai mare cherhană din ţară, care va arată asemenea celor din Polinezia Franceză.

Un sat pescăresc cu locuri de cazare în bungalouri, zeci de locuri în care să se servească mâncare tradiţională: borş de peşte, saramură etc. locuri în care să se ţină lecţii pentru gătit şi pescuit, mai multe zone de agrement, spaţii comerciale sau locuri amenajate pentru plimbări cu barca, sunt doar câteva din lucrurile care vor prinde viaţă, dacă toate lucrurile vor merge conform planului, chiar la anul viitor. (spun cei de la evz.ro)

"Vom construi căsuţe pentru pescari pe apă, legate între ele prin nişte pontoane. Ne gândim la vreo 20 de puncte de cazare, căsuțe și spații de parcare. Sperăm să iasă ceva deosebit", spune primarul din Tuzla, Florin Constantin Micu.

După ce proiectul va fi gata, zece familii de pescari autentici, din Delta Dunării, urmează să se mute în casele satului de lângă Tuzla. "Vor veni cu bărcile lor, cu ustensile, să trăiască la fel ca în Deltă, cât mai autentic", mai spune primarul. Mai mult, proiectanții mai spun că turiștii ar putea merge pe mare, alături de pescari pentru a-i vedea pe aceștia cum pescuiesc.

Investiţia se ridică la 4 milioane de euro, iar jumătate din bani vor veni din fonduri europene.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers