La pas prin piețele din Roma

La pas prin piețele din Roma
 
 

Deși funcționează ca o capitală modernă, plină de viață asemănătoare oricărei capitale europene, Roma este de fapt un muzeu în aer liber ce datează de 3000 de ani. La fiecare colț de stradă dai peste sculpturi ale unor artiști celebri, în fiecare piață găsești câte o operă de artă sau o biserică pictată de mari pictori.

Multele piețe și piațete dau Romei un aer aparte, te învită să  mergi fără țintă pe străduțele sale înguste și să te bucuri de atmosfera boemă ce o înconjoară parcă.

Piazza Navona

Piazza Navona este pe departe cea mai frumoasă piață a Romei. Acest paradis terestru este ocupat de magnifice fântâni arteziene, cafenele și restaurante intime, artiști stradali dar și turiști care se plimbă nauciți de farmecul ce-i înconjoară. Fântâna celor patru fluvii, cea din centrul pieței, a fost concepută de Bernini și simbolizează patru fluvii și continentele aferente: Gangele – Asia, Dunărea – Europa, Rio de la Plata – Americile și Nilul – Africa.

Piazza Navona

Piazza Navona

Piazza Venezia

Piazza Venezia este adevăratul centru al Romei. Piața este flancată de Palatul Veneția dar de aici se poate vedea în zare Coloseumul și diametral opus Columna lui Traian. În timpul serii de obicei circulația este oprită pe artera ce duce spre Coloseum iar locul este împânzit de artiști stradali și turiști.

Piazza Venezia

Piazza Venezia

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo este cea mai elegantă piață transformată de arhitectul Giuseppe Valadier care i-a adaugat patru fântâni cu lei în stil egiptean la baza unuia dintre cele mai vechi obeliscuri din Roma. O panoramă frumoasă asupra pieței vi se va înfățisa în fața ochilor de la Villa Borghese unde puteți ajunge chiar din piață.

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo

Piazza San Pietro

Piazza San Pietro oferă o perspectivă unică asupra catedralei cu același nume. Colonadele semieliptice remarcabile ale lui Bernini au transformat perspectiva catedralei într-o pereche de brațe care îi îmbrățisează pe credincioși.

Piazza San Pietro

Piazza San Pietro

Campo de'Fiori

Campo de'Fiori este o explozie de culoare atât ziua cât și după lăsarea serii. Statuia unui personaj cu glugă cu trăsături dure pare să domine piața atât în timpul zilei asupra comercianților dar și seara asupra tavernelor și barurilor care fac din acest "câmp colorat" centrul vieții de noapte romane.

Campo de'Fiori

Acestea sunt doar câteva din piețele din Roma pe care ar trebui să le descopere fiecare turist ce pășește aici. Multe alte piețe și piațete care oferă acestui loc un aer aparte le puteți descoperi plimbându-vă la pas pe străduțele ei înguste și pline de mister. Sper că am reusit să vă stârnesc curiozitatea despre aceste locuri iar dacă v-a plăcut vă invit pe blogul meu personal escapadeinlume.blogspot.ro pentru a descoperi împreună și alte destinații.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers