La pas în capitala Spaniei. 48 de ore în Madrid

La pas în capitala Spaniei. 48 de ore în Madrid
 
 

Capitala Spaniei este o metropolă încântătoare, cu o arhitectură deosebită, o viaţă de noapte vibrantă, cu numeroase atracţii turistice şi o gastronomie care este un adevărat răsfăţ pentru papilele gustative. Madridul este sinonim cu arta, moda şi shoppingul, iar energia pe care acest oraş o emană este pur şi simplu contagioasă. Capitala Spaniei este o destinaţie perfectă pentru un city break de primăvară.

Am răscolit Madridul şi internetul în căutarea celui mai cuprinzător intinerariu turistic prin capitala Spaniei. Nu am scăpat din vedere cele mai bune locuri în care să mănânci, principalele obiective turistice şi am dedicat câteva ore odihnei şi relaxării. Află ce poţi face în 48 de ore în Madrid.

Ziua 1

9:00 am – Mic dejun la Chocolateria San Gines

Dacă ai ajuns în Madrid după o călătorie istovitoare, nu este nevoie să îţi setezi ceasul deşteptător la prima oră a dimineţii şi să porneşti obosit, la pas, pe străzile pusti. Spaniolii din Madrid îşi încep ziua cu siesta, iar abia după ora 9:30 vei avea parte de emulaţie pe străzi. Începe ziua cu un mic dejun specific pentru Madrid, la Chocolateria San Gines cu o cremă de ciocolată şi churros. Dacă eşti la dietă, poţi să renunţi la regimul tău alimentar pentru două zile, în schimbul acestor păcate dulci care te vor încărca cu energie pentru întreaga zi.

10:15 am - Piaţa Mayor

Plazza Mayor

Încă mai ai mustrări de conştiinţă faţă de micul dejun hipercaloric? Nu-ţi fă griji. Vei arde toate caloriile în plimbarea ta către cea mai importantă piaţă din capitala Spaniei. Puerta del Sol este unul dintre cele mai aglomerate locuri din Madrid, iar în apropiere se află şi celebra Piaţă Mayor, străjuită de clădiri impresionante cu trei etaje şi 237 de balcoane. Ai citit bine! 237 de balcoane. Piaţa Mayor a găzduit începând cu 1577 târgurile vremii, lupte de coridă, meciuri de fotbal şi chiar execuţiile publice din perioada Inchiziţiei Spaniole.

11:00 am – Mercado San Miguel

Lasă-te în voia tabieturilor specifice spaniolilor şi fă un scurt popas la Mercado de San Miguel. Este locul perfect ca să te delectezi cu o băutură răcoritoare, un suc de fructe sau chiar o bere neagră. Ai grijă, deoarece aici este locul în care nu vei putea ceda ispitelor culinare. Brânza proaspătă, jamonul, sardinele crocante şi alte sortimente delicioase de tapas te vor ademeni să le încerci.

11:45 am – Catedrala Almudena şi Palatul Regal

Palatul Regal

Lasă în urmă Mercado de San Miguel şi fă cale întoarsă pe Bulevardul Mayor. Aici vei descoperi două obiective turistice de referinţă pentru capitala Spaniei: Catedrala Almudena şi Palatul Regal. Construit în 1755, Palatul Regal este cel mai mare din Europa şi se mândreşte cu 3418 încăperi. Taxa de intrare este 10 euro, dar dacă nu intenţionezi să admiri şi interiorul acestei bijuterii arhitecturale, poţi face o plimbare prin parcurile labirintice din împrejurimi.

2 pm – Este ora prânzului. Ce zici de nişte tapas?

Prânzul în Spania se serveşte după ora 14, aşa că nu fi surprins dacă vei vedea restaurantele pline, chiar şi după ora 15. Serveşte prânzul la restaurantul Lateral şi vei avea parte de o experienţă culinară care va fi un adevărat regal pentru simţuri. Dacă nu te poţi decide între zecile de feluri de tapas, servite pe baghete crocante, îţi recomandăm somon cu brânză brie, brânză de capră cu piper roşu şi muşchiuleţ de porc cu ceapă caramelizată, toate asezonate cu un pahar cu vinul casei.

4:30 pm – Telecabina din Madrid

Telecabina Madrid

Cu burta plină şi forţe proaspete, poţi admira Madridul dintr-o altă perspectivă: de la înălţime. Un tur cu telecabina este modul perfect de a te bucura de frumuseţea metropolei. Poţi lua telecabina de la Casa de Campo până la Templo de Bod, parcul ce adăposteşte un templu egipean.

6:30 pm – Admiră apusul de pe terasa Bellas Artes

Bellas Artes

Dacă eşti un împătimit al apusurilor liniştite, alege terasa situată pe acoperişul clădiri Circulo de Bellas Artes. Vei avea parte de o privelişte deosebită asupra faimosului Bulevard Gran Via şi asupra Parcului Retiro.

9:30 pm – O cină târzie, la Amargo

Obişnuieşte-te cu obiceiul madrilenilor de a servi masa cu câteva ore ore mai târziu. Coboară de la înălţimea panoramică a terasei Bellas Artes în restaurantul Amargo, situat sub nivelul străzii. Amargo este unul dintre cele mai potrivite restaurante în care să te bucuri de preparatele spaniole, într-o ambianţă plăcută. Rezervă o masă din timpul zilei.

11 pm – Un gin tonic?

Dacă nu ai obosit şi ţi-e poftă de o băutură tonică, îţi recomandăm o oprire la 1862 Dry Bar. Trebuie să ştii că ginul tonic este o băutură foarte populară în Madrid, iar localul are la subsol o rezervă impresionantă de gin.

Ziua 2

9:30 am – Dimineaţă dulce la Mama Framboise

Pregăteşte-te să încerci cele mai delicioase prăjituri pe care le-ai gustat vreodată. Croissante cu migdale? Macarons? Tartă cu mere? Va fi cea mai grea decizie a acestui city break. Poftă bună!

10:30 am – Doza de artă, la Muzeul Prado

Niciun city break în Madrid nu este complet fără să vizitezi unul dintre cele mai renumite muzee de artă din lume. Este vorba despre Muzeul Prado, unde vei putea admira opere de artă realizate începând cu secolul al XII-lea.

12:30 pm – Plimbare prin Parcul Buen Retiro

Parcul Bueno retiro

Şi Madridul are parcul său celebru. Nu se ridică la extravaganţa şi culoarea Parcului Guell din Barcelona, dar este o oază de verdeaţă în mijlocul junglei urbane. Plimbă-te pe malul lacului cu bicicleta şi vizitează şi Palatul de Cristal, clădirea din sticlă din parc.

2.30 pm – Prânz la Maricastana

Cu siguranţă că după plimbarea prin parc ţi s-a făcut foame. Este ora prânzului şi ştim un loc special în care te poţi bucura de arome şi gusturi desăvârşite, la preţuri mai mult decât rezonabile. Restaurantul Maricastana este alegerea cea mai bună.

4 pm – La desert servim Picasso

Muzeul Reina Sofia

Cum stai cu setea de cultură după prânzul copios? Ştim că două muzee într-o singură zi garantează o supradoză de cultură, dar Muzeul de Artă Modernă Reina Sofia este complet diferit de Prado. Dali, Picasso şi Miro poate te conving să faci o scurtă vizită la muzeu. Vei avea ocazia să vezi una dintre cele mai reprezentantive picturi ale Spaniei, Guernica a lui Picasso.

6 pm – Shopping cât cuprinde

Întoarce-te din capitala Spaniei după o sesiunea de shopping prin cele mai reprezentantive magazine. Le vei găsi pe bulevardul Armirante şi pe strada Velarde. Este practic imposibil să nu găseşti ceva care să stârnească invidia prietenilor tăi.

9 pm – Cina la restaurant Le Coco

Le Coco este locul în care te poţi refugia după o zi încărcată în care ai cutreierat străzile Madridului. Mâncarea savuroasă şi atmosfera prietenoasă îţi vor încânta simţurile. Delectează-te cu lasagna, dar păstrează loc şi pentru desert.

11 pm – Un pahar înainte de culcare

La Platea

E ultima noapte petrecută în Madrid aşa că nu fugi imediat la culcare. Platea este o experienţă pe care trebuie să o trăieşti în capitala Spaniei. Un loc în care odinioară găzduia un teatru oferă acum patru etaje cu baruri, ringuri de dans, spectacole de acrobaţii şi multe alte atracţii.

Tu ce alte activităţi şi obiective turistice ai adăuga intinerariului turistic prin Madrid?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers