La o escapadă, pe malul Dunării

La o escapadă, pe malul Dunării
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Daiana Ana Maria ne povesteşte vacanţa ei la Dunăre.

România, plină de mistere...

Sunt genul de persoană care se ghidează adesea dupa dictonul Dacă vezi ceva, spune ceva. Orice loc în lumea asta are ceva aparte, ceva special, diferit, mai ales când îţi aduce aminte de unele momente din viaţa ta. De aceea, nu ştiu dacă locul despre care am să vă povestesc îmi place atât de mult datorită frumuseţilor pe care le are de oferit, ori pentru că mie mi-a rămas de mult în suflet ca o amintire de neşters.

Vreau să vă povestesc despre un loc destul de retras, aflat undeva pe malul fluviului Dunărea, în sudul ţării, în regiunea cu numele de Oltenia. Sunt destule locuri frumoase în jur, însă după părerea mea, acesta este locul ideal pentru o escapadă scurtă, într-o zi toridă de vară, de exemplu. Eu optez mereu pentru această variantă şi o recomand tuturor, mai ales dacă locuiţi prin aproiere. Portul Bechet, despre care vă vobesc, se află pe malul stâng al Dunării, mai exact în judeţul Dolj, iar accesul către el se face pe DN 54A, DN 55 şi DN 55A.

În aer liber, în mijlocul verii

Cum vă spuneam, locul nu este o staţiune de lux, dar are destule de oferit, în special pentru iubitorii de apă şi peisaje maritime. De aici se poate vedea cu uşurinţă şi ţara vecină, Bulgaria, care pare a fi la o aruncătură de băţ, iar pe marginea fluviului a fost amenajat un spaţiu întocmai pentru relaxare. Din terasa cafenelei aflate pe malul Dunării se pot observa, în ansamblu, liniştitele ape ale celui de-al doilea cel mai lung fluviu din Europa, pe care ţara noastră are norocul să-l găzduiască. Înafară de a savura o cafea în aer liber, vizitatorii se pot lăsa dezmierdaţi de razele soarelui, aşezându-se pe şezlongurile şi hamacele din apropiere. Recomand însă, vizitele în special vara, deoarece pe 15 august, de ziua marinei, aici au loc parade şi festivităţi închinate flotei române, iar oamenii se pot bucura de o plimbare gratis cu bac-ul până la celălalt mal al Dunării, în Bulgaria. Pentru mine a fost o experienţă frumoasă, pe care am repetat-o ani mai târziu, în momente diferite, cu ocazii diferite, dar a meritat şi mi-a rămas cu drag printre amintiri.

Menţionez că am ales acest loc, având în vedere că eu una, am promovat şi voi promova mereu România pentru că şi noi avem ce arăta lumii, pentru că avem o ţară frumoasă, cu locuri ce nu se mai găsesc pe nicăieri şi pentru că tradiţiile şi poporul nostru sunt unice.

Poze deosebite de la Dunăre

    

Articol şi fotografii de Daiana Ana Maria

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers