Japonia – contrastul perfect între modern și tradițional

Japonia – contrastul perfect între modern și tradițional
 
 

Toți cei care au mâncat vreodată sushi, au citit benzi desenate manga sau au degustat sake au impresia că știu câte ceva despre acest arhipelag îngust cu aproximativ 6.800 insule vulcanice. Și totuși, din momentul în care ajungi în Japonia vei avea impresia că ai aterizat pe o altă planetă. Pregătește-te să fi uimit de acest tărâm magnific unde tradiția și modernitatea se combină într-o cultură fascinantă cu zei antici, cutume vechi de milenii, tehnologie de ultimă oră și modă futuristă.

De la zgârie norii giganți din Tokyo la calmul din Kyoto, de la viața de noapte gălăgioasă din Osaka la spiritul contemplativ din Hiroshima, principalele atracții turistice din Japonia fascinează orice vizitator. Preparatele delicioase, cultura unică și ospitalitatea localnicilor îi conving pe turiști să se întoarcă mereu.

Descoperă latura modernă a Japoniei

Trenurile de mare viteză te transportă dintr-un capăt în celălalt al țării cu o punctualitate de invidiat. În suburbiile marilor metropole poți admira fermieri care au grijă de culturile de orez și imediat poți să traversezi strada pentru a da de un centru de jocuri video ce strălucește sub lumina neoanelor. Poți să-ți alegi haine superbe într-un magazin creat de un arhitect faimos, iar a doua zi poți să te relaxezi într-o piscină termală în aer liber de unde admiri cireșii înfloriți sau ninsoarea, în funcție de sezon.

Japonia

În marile orașe ale Japoniei primul lucru care te va șoca sunt masele enorme de oameni. Aceste metropole pline de viață sunt locul în care te poți pune la curent cu ultimele trenduri, cele mai cool stiluri vestimentare și cu gadget-urile cele mai noi, înainte ca ele să ajungă pe rafturile din alte țări. Dar, aceste orașe au mai mult decât tehnologie și modernitate. În Kyoto, Tokyo, Osaka sau Kanazawa poți admira cele mai fascinante spectacole, precum kabuki și piese no, dar și o mulțime de muzee faimoase unde vei descoperi adevărate comori.

Paradoxal, pasiunea Japoniei pentru tehnologia modernă este în contrast cu tradițiile extrem de vechi și marile realizări istorice. Castele pe punctul de a se prăbuși, temple budiste fermecătoare, altare Shinto și festivaluri fascinante sunt tot timpul la doar câțiva pași, cele mai interesante fiind Castelul Himeji și Templul Pavilionului de Aur din Kyoto. Urmele istoriei tumultuoase ale Japoniei pot fi observate cu ușurință în Hiroshima și Nagasaki, distruse de primele bombe nucleare, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Explorează comorile naturale din Japonia

Dacă iubești natura, vei adora Japonia. Această țară debordează de frumuseți naturale. Schiază pe pârtiile uriașe din Hokkaido, admiră peisajele incredibile cu cireșii înfloriți, bucură-te de soare pe plajele tropicale din Okinawa, explorează Parcul Național Shiretoko, aflat pe lista de patrimoniu UNESCO, escaladează faimosul Munte Fuji sau joacă-te cu o mulțime de iepuri pe... Insula Iepurilor.

Indiferent unde mergi, mâncarea delicioasă este garantată, de la sushi ori sashimi proaspăt la preparate din carne făcute în stil robata cu sosuri savuroase, Japonia este un paradis al gurmanzilor. De asemenea, Japonia este și o lume a excentricităților, în care poți cumpăra lenjerie intimă de la tonomate sau poți vedea moda neobișnuită din Harajuku.

Japonia

Totuși, Japonia își încântă musafirii cu priveliști spectaculoase, oameni primitori și tradiții excepționale. Puțini sunt cei capabili să reziste culturii sale ispititoare care estompează granițele tradiționale între Est și Vest.

Iată câteva locuri minunate din Japonia:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers