Invitaţie haihui: o mini-vacanţă de poveste în inima Bucegilor, review Hotel Peştera

Invitaţie haihui: o mini-vacanţă de poveste în inima Bucegilor, review Hotel Peştera
 
 

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, printre brazi înalţi şi înconjurat de vârfuri semeţe, Hotel Peştera te întâmpină cu nerăbdare şi te invită să îi treci pragul, asigurându-ţi o vacanţă liniştită, în mijlocul naturii. Şi spun aceasta întrucât pentru noi Hotel Peştera a fost gazda perfectă şi ne-am simţit extrem de răsfăţaţi pe toată durata weekend-ului petrecut aici. Nu numai că locaţia este una aleasă pe-o sprânceană, dar am rămas impresionaţi de profesionalismul şi amabilitatea personalului, de atmosfera prietenoasă, de curăţenie, de multitudinea de opţiuni pe care le-am avut la dispoziţie, precum şi de farmecul aparte al locului. Iar dacă îţi doreşti o vacanţă de poveste, sau visezi la o locaţie specială pentru un eveniment deosebit (cum ar fi un teambuilding, o nuntă, petreceri tematice sau tabere de ski), atunci Hotel Peştera este exact ce căutai!

Informaţii despre Hotel Peştera şi localizare

Hotel Pestera

Pentru iubitorii de natură şi pentru cei ce îşi doresc să fugă cât mai departe de forfota oraşelor şi de stresul cotidian, drumul şerpuit prin pădure către Hotel Peştera nu va constitui niciun fel de obstacol, iar frumuseţea Parcului Natural Bucegi vă va răsplăti pe deplin cutezanţa.

Accesul către hotel se face prin drumul judeţean DJ 714, la intrarea din Sinaia (dinspre Bucureşti) se virează la stânga spre drumul asfaltat şi în serpentine ce duce spre Târgovişte, şi când urcuşul devine mai domol se virează la dreapta spre Cabana Cuibul Dorului. Întrucât acest drum nu a fost dat oficial circulaţiei, este recomandat să ignoraţi GPS-ul şi dacă sunteţi atenţi la drum este imposibil să rataţi indicatorul spre Cuibul Dorului. Porţiunea de drum dintre Şaua Dichiului – Cabana Zănoaga – Cabana Bolboci este destul de anevoioasă pe vreme ploioasă, dar astfel veţi admira pe îndelete poienile pline cu brânduşe şi veţi aprecia cu mult mai mult acei kilometrii asfaltaţi dintre barajul Bolboci şi Turbăria Lăptici.

Hotel Peştera se ascunde timid între brazii care parcă ating cerul şi este amplasat strategic în mijlocul naturii, în imediata apropierea a Mânăstirii Peştera Ialomiţei, la câteva ore de drumeţie faţă de Babele, Sfinxul sau Cheile Tătarului şi lacul Bolboci.

Hotelul a fost ridicat pe locul vechii cabane de lemn "Casa Peştera" de care turiştii fideli îşi aduc cu nostalgie aminte, şi mai multe reconstrucţii, reparaţii capitale şi modernizări generale au asigurat creşterea confortului şi a standardelor de calitate a serviciilor turistice oferite.

Facilităţi

În prezent, Hotel Peştera dispune de o parcare privată încăpătoare, de o sală de fitness, SPA, piscină, jacuzzi, cameră de joacă special amenajată pentru copii (da, îi puteţi lăsa aici pe cei mici să se joace şi să coloreze în timp ce vor fi supravegheaţi permanent de un reprezentant cu experienţă al hotelului), apartament prezidenţial, camere Executive Suite, foişor cu încălzire în aer liber şi cu vatră pentru foc de tabără, sală pentru festivităţi, un restaurant spaţios şi un cochet salon de ceai.

Încă de la început, de cum am ajuns la Hotel Peştera, m-a surprins atenţia deosebită faţă de detalii. Astfel, spre exemplu, accesul în hotel se poate face fie folosind scările de acces fie, pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, optând pentru rampa de la intrarea principală. De asemenea, hotelul este prevăzut cu un lift care vine în întâmpinarea celor comozi. În holul de la recepţia hotelului găsiţi barul de zi cu un bogat meniu de băuturi, dar şi multe fotografii cu cabana cea veche sau cu peisaje care îţi taie respiraţia.

Camere

Camera la Hotel Pestera

Fiecare cameră a hotelului oferă vedere la munte, spre Babele sau spre foişor, şi este dotată cu TV, seif, minibar, ceainic electric, baie cu uscător de păr, lămpi cu senzor. Dar să vă povestesc cât de plăcut este dimineaţa să îţi savurezi cafeaua de pe balconul camerei tale, respirând aer proaspăt de munte şi ascultând concertul gratuit oferit de privighetori? Vă asigur că la 1600 de metrii şi cafeaua este mai dulce!

Şi revenind la dotările din cameră şi la atenţia pentru detalii, m-a binedispus bileţelul de pe noptieră cu numele cameristei, acea doamnă invizibilă şi foarte grijulie, care s-a asigurat tot timpul să avem o cameră aerisită şi curată, prosoape noi şi orice altceva ne-a mai trebuit pentru ca odihna şi şederea noastră să fie cât mai plăcute. Doamnă Cosmina, ne pare bine de cunoştinţă şi vă mulţumim că aţi avut atâta grijă de camera noastră! Smile

Semnalul Wi-fi din cameră, mai ales dacă staţi la un etaj superior, nu este cel mai bun, dar este suficient de rapid pentru a răspunde prompt email-urilor urgente primite peste noapte. În schimb conexiunea la internet este excelentă în holul de la recepţie, în salonul de ceai sau în sala de mese.

Camera la Hotel Pestera

Restaurantul Hotelului Peştera

Şi că veni vorba de masă, micul dejun se serveşte la ore fixe (între orele 08:00 – 10:30) sub forma unui bufet suedez cu bunătaţi care mai de care, cu alimente proaspete aduse de la ferma proprie, Ferma Conţeşti, legume, fructe, cereale, cafea şi multe alte preparate care te vor stimula să începi ziua cu dreptul. Iar dacă veniţi însoţit de vreun copil mofturos, care face nazuri oricărui tip de mâncare, lăsaţi-l pe mâna ospătarilor: dumnealor vor şti întotdeauna cum să-i resfeţe pe cei mici, şi veţi fi surprinşi de rezultatele obţinute.

Prânzul şi cina le puteţi servi la ore flexibile, având posibilitatea de a savura mâncăruri proaspete şi preparate tradiţionale, iar muzica liniştitoare din restaurant şi amabilitatea personalului vă vor determina să vă simţiţi cu totul special.

Şi dacă sunteţi găzduiţi de Hotel Peştera cum altfel aţi putea încheia o seară la munte decât în acorduri de chitară şi asistând la un uriaş foc de tabară!

Foc de tabara la Hotel Pestera

Serviciile turistice şi condiţiile de cazare au fost ireproşabile, atmosfera cu totul deosebită, iar pasiunea, deschiderea către idei noi şi profesionalismul personalului ne-au impresionat foarte tare.  Iar în calitate de turist pretenţios nu aş adăugat pe lista "nice to have" decât următoarele: câteva biciclete MTB sau ATV-uri de închiriat direct din incinta hotelului, un scăunel de răchită, o băncuţă sau o măsuţă de cafea pe balcon pentru a petrece aici ceva mai mult timp citind în dimineţile morocănoase cu ploaie, şi un pliant cu o scurtă descriere a principalelor obiective turistice şi cu o mini-hartă a zonei.

Dacă v-am stârnit deja curiozitatea şi doriţi să vedeţi cum se distrează turiştii care poposesc la Hotel Peştera, sau pur şi simplu vi s-a făcut dor de munte, ori vreţi să răsfoiţi "Călăuza Bucegilor" din 1933, cel mai vechi ghid tursitic al Munţiilor Bucegi, vă recomand să vizitaţi pagina de facebook a hotelului unde veţi găsi multe multe informaţii utile. 

Citeşte mai departe despre mini-vacanţa în Bucegi: 

Hotel Peştera

Realizat in colaborare cu: Hotel Peştera

Departe de stresul cotidian, Hotelul Peștera este situat în Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, în imediata apropiere a Mănăstirii Peștera Ialomiței.

Află mai multe despre Hotel Peştera
072PESTERA (0727 378372)
info@pestera.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers