Invitaţie haihui: o mini-vacanţă de poveste în inima Bucegilor

Invitaţie haihui: o mini-vacanţă de poveste în inima Bucegilor
 
 

Toată lumea iubeşte călătoriile la munte, plimbările în aer liber sau să îşi petreacă timpul în natură departe de forfota şi aglomeraţia marilor oraşe. Dar să vă întreb care este cea mai renumită regiune montană frecventată de români? Deja aţi ghicit: este vorba despre Valea Prahovei, cu ale ei cozi interminabile de pe DN1, cu grătare încinse şi bere la rece, cu turişti care iau cu asalt obiectivele şi staţiunile turistice din împrejurimi sau îşi aşteaptă cu orele rândul la telecabină, cu munţomani ce străbat toate crestele Bucegilor pentru un fir de umbră şi pentru liniştea oferită de susurul izvoarelor.

Floare de colt din Parcul National Bucegi

Şi trebuie să vă mărturisesc că personal mă încadrez în ultima categorie, cea a iubitorilor şi a prietenilor apropiaţi ai muntelui, care aşteaptă cu nerăbdare orice vacanţă sau weekend să se retragă în munţi şi să asculte poveştile necontenite ale pădurii. Iar pentru că oricărui ambasador Ghiduri-turistice.info îi stă bine cu drumul şi pentru că tot pomeneam de Munţii Bucegi, vacanţă şi linişte, nu aş fi ratat pentru nimic în lume invitaţia de a petrece o mini-vacanţă în inima Bucegilor la Hotel Peştera, gazda noastră de trei stele pentru weekend-ul prelungit pe care îl vom petrece în perioada 08 – 10 Mai 2015, când vom sărbătorii propriul nostru 1 Mai Muncitoresc ca nişte aventurieri autentici ce suntem.

Mai întâi să vă povestesc câte ceva despre gazda noastră, Hotel Peştera, desemnat de tripadvisor.co.uk drept "cel mai bun hotel din superba rezervaţie naturală a Bucegilor". Acesta se află amplasat la nu mai puţin de 1600 metri altitudine, locaţia fiind una aleasă pe-o sprânceană în mijlocul pădurii, într-un platou înconjurat de vârfuri semeţe şi foarte aproape de destinaţiile turistice importante ale zonei. Dar despre Hotel Peştera, serviciile oferite, condiţii de cazare şi facilităţi promit să revin foarte curând cu un review amănunţit al hotelului!

Caraiman

Şi fiind turist de meserie (cel puţin în timpul liber), am început să mă pregătesc din vreme pentru această excursie, iar prima întrebare a fost cum ajungem acolo şi ce obiective trebuie musai să nu ratăm? Zona îmi este cunoscută şi datorită evenimentelor care au început să ia anvergură în ultimii ani precum Padina Fest (dacă eşti fan Şuie Paparude şi Luna Amară nelipsit trebuie să îi vezi live pe băieţi între 23 – 26 iulie 2015), Maratonul Bucegilor sau Marathon 7500 competiţie ce va avea loc în perioada 16 – 19 iulie 2015 şi care presupune parcurgerea unui traseu marcat integral în Munţii Bucegi, cu o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ 7500 de metri.

Ref Costilei vazut de pe Vf Omu

Aşadar, nu a trebuit decât să îmi sun nişte prieteni care au făcut de curând câteva trasee prin zonă, să mă uit pe hartă să localizăm obiectivele majore şi să îmi arunc un ochi pe site-ul Hotel Peştera unde datorită camerelor video amplasate am putut lua temperatura şi am rămas surprinşi de câtă zăpadă mai este încă la munte! Nu ne-a rămas decât să hrănim cu jăratec căluţul nostru 4X4 pentru drumul semi-asfaltat dintre Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiu - Cabana Bolboci - Hotel Peştera, şi să fixăm cât putem de bine suporţii pentru biciclete pentru a ne bucura de traseul montan de la Peştera – Padina – Cheile Tătarului.

Busteni vazut din Seaca dintre Clai

Trebuie să recunosc că dacă acum câţiva ani cineva m-ar fi întrebat ce obiective şi vârfuri din ţinutul Bucegilor mi-aş dori să descopăr, aş fi răspuns fără ezitare că Babele şi Sfinxul, Mălăieşti, Vârful Omu, Lacul Ţigăneşti, Hornul Mare, Jepii Mici sau Brâna Aeriană. Dar asta până să descopăr magia unor locurilor dintre cele mai frumoase şi sălbatice, străbătute de ceea ce va deveni cândva Şoseaua Transbucegi (sau aşanumitul Drum al Babelor) şi obligatoriu am adaugat pe lista acestei expediţii următoarele atracţii turistice aflate în imediata apropiere a locului unde vom fi cazaţi: Cheile Orzei – Zănoagei monument al naturii ce ascunde un sistem carstic complex, Lacul Scropoasa şi Cascada celor 7 Izvoare miraculoase cu apă vie, Cheile Tătarului, Lacul Bolboci supranumit şi "Marea din Bucegi", Schitul Peştera construit sub piatră, Peştera Ialomiţei, Turbăria Lăptici ce adăposteşte elemente floristice rare, Cimitirul Elefanţilor şi Canionul Horoaba, impresionant şi sălbatic. Dar pentru mai multe vorbe şi legende despre aceste minuni ale naturii, vă invit cu prietenie să răsfoiţi în articolele viitoare.

Baraj Bolboci, Cheile Zanoagei

Şi la final permiteţi-mi să vă ofer un pont: dacă nu aveţi prea multe idei şi doriţi să petreceţi mini-vacanţa de 1 Mai la înălţime, Hotel Peştera v-a pregătit câteva oferte pe măsură, iar mai multe detalii găsiţi direct pe site-ul hotelului.

Totodată, scrierea acestui articol s-a realizat la invitaţia Hotel Peştera de a petrece o vacanţă plină de aventură în inima Bucegilor, Hotel Peştera asigurându-ne cazarea, masă în regim demipensiune şi asistenţă turistică.

Hotel Peştera

Realizat in colaborare cu: Hotel Peştera

Departe de stresul cotidian, Hotelul Peștera este situat în Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, în imediata apropiere a Mănăstirii Peștera Ialomiței.

Află mai multe despre Hotel Peştera
072PESTERA (0727 378372)
info@pestera.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers