Învaţă să treci peste jetlag, cât ai zice "peşte"

Învaţă să treci peste jetlag, cât ai zice
 
 
 

De fiecare dată când zburăm peste 7 mări şi 7 ţări întâmpinăm dificultăţi cu acomodarea din cauza fusului orar. Dacă mergem cu serviciul e ok, ne putem preface obosiţi vreo două zile, toţi vor înțelege. Dar dacă mergem în concediu nu vrem să pierdem nici o secundă pentru a vizita cât mai mult posibil. Nişte cercetători (desigur, britanici) s-au pus pe studiu şi au descoperit că o dietă alimentară timp de 4 zile face minuni.

# Cu 3 zile înainte

Micul dejun şi prânzul vor fi bogate în proteine iar cina va avea un conţinut mare de carbohidraţi.  Cofeina va fi consumată doar între 3pm-5pm.

# Cu 2 zile înainte

Este indicat să mâncăm lucruri uşoare, cum ar fi: salate, supe, fructe şi sucuri.

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »

# Cu 1 zi înainte

Vom mânca din nou alimente bogate în proteine la micul dejun şi la prânz, iar seara alimente bogate în carbohidraţi. Consumul de cofeină trebuie să fie scăzut.

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

# În ziua plecării

  • Dacă zburăm în vest cafeaua o vom consuma cât mai de dimineaţă, iar daca zburăm în est o vom consuma dupa ora 18:00;
  • Dacă avem un zbor lung, încercăm să dormim atunci când e noapte în ţara de destinaţie şi sa stăm treji când e dimineaţă;
  • Trebuie să consumăm un mic dejun bogat în proteine;
  • Trebuie să evităm consumul de alcool şi să bem 200 ml apă în fiecare oră.

Jetlag

Fotografie preluata de pe flight001.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu cum te pregătești pentru un zbor lung?

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers