Învaţă să treci peste jetlag, cât ai zice "peşte"

Învaţă să treci peste jetlag, cât ai zice
 
 

De fiecare dată când zburăm peste 7 mări şi 7 ţări întâmpinăm dificultăţi cu acomodarea din cauza fusului orar. Dacă mergem cu serviciul e ok, ne putem preface obosiţi vreo două zile, toţi vor înțelege. Dar dacă mergem în concediu nu vrem să pierdem nici o secundă pentru a vizita cât mai mult posibil. Nişte cercetători (desigur, britanici) s-au pus pe studiu şi au descoperit că o dietă alimentară timp de 4 zile face minuni.

# Cu 3 zile înainte

Micul dejun şi prânzul vor fi bogate în proteine iar cina va avea un conţinut mare de carbohidraţi.  Cofeina va fi consumată doar între 3pm-5pm.

# Cu 2 zile înainte

Este indicat să mâncăm lucruri uşoare, cum ar fi: salate, supe, fructe şi sucuri.

# Cu 1 zi înainte

Vom mânca din nou alimente bogate în proteine la micul dejun şi la prânz, iar seara alimente bogate în carbohidraţi. Consumul de cofeină trebuie să fie scăzut.

# În ziua plecării

  • Dacă zburăm în vest cafeaua o vom consuma cât mai de dimineaţă, iar daca zburăm în est o vom consuma dupa ora 18:00;
  • Dacă avem un zbor lung, încercăm să dormim atunci când e noapte în ţara de destinaţie şi sa stăm treji când e dimineaţă;
  • Trebuie să consumăm un mic dejun bogat în proteine;
  • Trebuie să evităm consumul de alcool şi să bem 200 ml apă în fiecare oră.

Jetlag

Fotografie preluata de pe flight001.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu cum te pregătești pentru un zbor lung?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers