Intră în povestea magică Alberobello

Intră în povestea magică Alberobello
 
 

De ceva timp, una dintre dorințele mele de călătorie a fost să văd căsuțele din micuțul Alberobello, din tocul Italiei: construite din piatră albă, cu acoperișul gri, conic și cu semne mistice. Am avut grijă să-mi îndeplinesc propria dorință și am descoperit că pe viu sunt cu adevărat spectaculoase, iar acest orășel merită vizitat dacă ești în sudul Italiei.

La Alberobello am ajuns cu trenul din Bari - am făcut aproximativ o oră și jumătate - și din gară am pornit în căutarea raiului trulli-urilor. Aceste căsuțe din piatră, înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, creează un peisaj care pare desprins din altă lume. Acestea au fost construite, în mare parte, în secolul al XIX-lea și obișnuiau să fie casele agricultorilor și spații de depozitare, acum fiind un exemplu de tradiție bine păstrată. 

Vizitează trulli

Singurul lucru care rupe liniștea acestui orășel pitoresc este multitudinea de turiști care mișună pe cărările albe bifurcate în toate direcțiile, de-a lungul cărora poți vedea magazine și restaurante adăpostite în trulli. Pentru a duce o amintire palpabilă cu tine acasă, ai ocazia să-ți cumperi suveniruri sub formă de trulli, create de localnici chiar din piatra din care sunt construite și casele - unii îți arată și cum sunt făcute. Aceștia au o mândrie foarte mare când vine vorba de tradițiile locale și celebrarea istoriei Italiei.

La prânz poți savura niște orecchiette, pastele specifice zonei, cu un pahar de vin italian aromat, din struguri de pe dealurile din apropiere. Apoi îți recomand să te bucuri de peisaj, iar dacă te plimbi lent pe potecile pietruite vei avea ocazia să dai de cărări lăturalnice care duc spre cele mai frumoase panorame ale orașului și spre curți interioare cu adevărat magice.

Ia o pauză pe terasele cu mâncăruri ale căror miresme ajung până în stradă, descoperă enotecile, colțurile verzi și locuri de poveste cu vedere spre acoperișuri. Respiră adânc și lasă orașul alb, cu peisaje pitorești și împodobit cu flori să te cucerească la fiecare pas!

Citește și: Bari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a MareGhidul meu turistic pentru Roma: cele mai importante 14 obiective turistice.

Te invit și pe tine în povestea Alberobello:

Tu ai vizitat sau ai vrea să vizitezi Alberobello?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers