Intră în povestea magică Alberobello

Intră în povestea magică Alberobello
 
 
 

De ceva timp, una dintre dorințele mele de călătorie a fost să văd căsuțele din micuțul Alberobello, din tocul Italiei: construite din piatră albă, cu acoperișul gri, conic și cu semne mistice. Am avut grijă să-mi îndeplinesc propria dorință și am descoperit că pe viu sunt cu adevărat spectaculoase, iar acest orășel merită vizitat dacă ești în sudul Italiei.

La Alberobello am ajuns cu trenul din Bari - am făcut aproximativ o oră și jumătate - și din gară am pornit în căutarea raiului trulli-urilor. Aceste căsuțe din piatră, înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, creează un peisaj care pare desprins din altă lume. Acestea au fost construite, în mare parte, în secolul al XIX-lea și obișnuiau să fie casele agricultorilor și spații de depozitare, acum fiind un exemplu de tradiție bine păstrată. 

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »

Vizitează trulli

Singurul lucru care rupe liniștea acestui orășel pitoresc este multitudinea de turiști care mișună pe cărările albe bifurcate în toate direcțiile, de-a lungul cărora poți vedea magazine și restaurante adăpostite în trulli. Pentru a duce o amintire palpabilă cu tine acasă, ai ocazia să-ți cumperi suveniruri sub formă de trulli, create de localnici chiar din piatra din care sunt construite și casele - unii îți arată și cum sunt făcute. Aceștia au o mândrie foarte mare când vine vorba de tradițiile locale și celebrarea istoriei Italiei.

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »

La prânz poți savura niște orecchiette, pastele specifice zonei, cu un pahar de vin italian aromat, din struguri de pe dealurile din apropiere. Apoi îți recomand să te bucuri de peisaj, iar dacă te plimbi lent pe potecile pietruite vei avea ocazia să dai de cărări lăturalnice care duc spre cele mai frumoase panorame ale orașului și spre curți interioare cu adevărat magice.

Ia o pauză pe terasele cu mâncăruri ale căror miresme ajung până în stradă, descoperă enotecile, colțurile verzi și locuri de poveste cu vedere spre acoperișuri. Respiră adânc și lasă orașul alb, cu peisaje pitorești și împodobit cu flori să te cucerească la fiecare pas!

Citește și: Bari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a MareGhidul meu turistic pentru Roma: cele mai importante 14 obiective turistice.

Te invit și pe tine în povestea Alberobello:

Tu ai vizitat sau ai vrea să vizitezi Alberobello?

Săptămână de relaxare în Bari

Săptămână de relaxare în Bari

7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 345 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.